Press "Enter" to skip to content

Най-после прокурорски проверки за черно тото в българския футбол!

Сигналите са подадени от страна на БФС към прокуратурата след доклади на UEFA черно тото в България!

Няколко прокурорски проверки са започнали в българския футбол за мачове свързани със съмнителни залози и черно тото. Сигналите са подадени към прокуратурата от страна на БФС, след доклади на UEFA, относно подозрителни залози.

Преди няколко седмици стана ясно, че един от проверяваните мачове е Струмска слава – Лудогорец II от Втора лига. Министърът на спорта Радостин Василев пък разкри, че има мач и от efbet Лига без да назовава конкретния двубой.

Днес dsport разкри, че разполага със сигурно информация относно няколко мача, които се разследват от полицията и прокуратурата. В полезрението на разследващите органи попадат двубоя от турнира за Купата на България “Левски” – “Септември” (Симитли) и срещата от Втора лига Добруджа – “Септември” (Симитли).

Мачът между “Левски” и “Септември” (Симитли) се игра през октомври 2021 година и завърши с победа на „сините“ със 7:0. За този мач основно са разпитвани футболисти и треньори от състава на “Септември”.

Част от документите, които dsport публикуваха.

Мачът Добруджа – “Септември” (Симитли) се игра на 4 май, а домакините спечелиха с 3:0. В доклада се твърди следното:

„излагат се данни за неправомерно повлияни развитие и резултат от футболната среща Добруджа – “Септември” (Симитли) с оглед получаване на корупционни печалби от залагания. Изложени са твърдения, че залагащите са разполагали с предварителна информация за загуба на мача от Септември Симитли с най-малко четири гола.

Докладът относно мача между Добруджа и “Септември”

Това обаче не са единствените мачове, за които има подадени сигнали от UEFA през БФС до прокуратурата.

“Септември” (Симитли) изпадна от Втора лига този сезон. Отборът се ръководи от кмета на Симитли и бивш съдия Апостол Апостолов. Неговият син Стефан Апостолов бе предложен за член на Изпълкома по време на конгреса на 12 октомври, но не бе избран.

Стефан Апостолов бе избран с рекорден брой преференции за депутат от квотата на ГЕРБ

Според информация на dsport съдиите в професионалния футбол също са били предупредени да внимават какви ги вършат по време на служебните си задължения, тъй като в сигналите има намесени и рефери, дори се говори и за подслушване на телефони.

Все още няма яснота как ще завършат проверките и дали разследващите органи ще намерят нещо нередно в мачовете, които попадат във фокуса на доклада на UEFA .

“Ритнитопъ” напомня, че темата с “черното тото” най-после излезе от своята роля на тема “табу” в спортните медии. Разследване на BIRD.bg достигна до документи, уличаващи Борислав Михайлов в уреждане на мача Естония – България, завършил 2:2 преди около десетилетие.

Мнението на “Ритнитопъ”: Силно се притесняваме от позицията на БФС в този случай. Именно тези в Бояна са хората, които са подали сигналите към българската прокуратура. По никакъв начин не оневиняваме “Септември” (Симитли) и кмета-собственик Апостол Апостолов, за които тепърва предстои да разберем “какво са свършили”. Важно е обаче да не позволяваме просто да бъде дадена “изкупителна жертва”. Документите срещу Михайлов са изключително сериозни и не трябва да бъдат пренебрегвани. Предолагаме, че има и други замесени лица.

Всички видяхме какво се случи на терена на “Царско село” в последния кръг от българския шампионат. Там проверка трябва да бъде направена на всяка цена. Кадрите са налице. Примери много. Време е за действие.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *