Press "Enter" to skip to content

Мнението на Мъри за състоянието на националния отбор. Същото като нашето.

Станимир Стоилов коментира националния отбор на България по футбол.

Старши треньорът на “Левски” Станимир Стоилов също както всички останали остана недоволен от представянето на националния отбор на България по футбол. Специалистът изрази възмущението си от загубата от Грузия. След това коментира и оставката на Ясен Петров.

„С националните имаме разговори само дали са здрави. Някак си на фона на всеобщата ни мъка на българския футбол не отива да хвърляме вината на нашите играчи. Проблемите на българския футбол съм ги казал и тук са същите. Изключвам, че нямаме стадиони и бази. Най-големият проблем сме ние треньорите и футболистите. Тези постоянни назначения и уволнения.

Проблемът не е оставката на някой треньор, проблемът е назначението. Въпросът е защо е назначен и под каква форма. Трябва да се мисли кой ще е следващият. Аз не си спомням националният отбор да е изиграл мач, за за сме доволни. Имаме нелоши играчи. Не трябва да бягаме от нашата отговорност. Националният отбор не може да тъне дълго време в заблуда и да говорим с подмладяване. Като подмладяваме отбора… колко млади бяха срещу Грузия. Имаше двама, другите над 24 години. За нас не е важно дали е млад или стар. Важното е националния отбор да постигне резултати. Резултати може да постигнем в Лига на нациите“.

– каза Стоилов.
Станимир Стоилов по време на престоя си като национален селекционер на България

„Трябва да се намери най-доброто решение за българския футбол. Вината не е само в играчите. Ръководството на БФС също трябва да помисли за развитието на футбола. Слушах Лечков и Костадинов, знаели рецептата, ама от 15 години не са я намерили. В Сливен няма футбол от доста време. Да внимава Лечков с мнението си за играчите, основно тези на Левски“.

– заяви още той.

Стоилов спомена, че би помагал на Димитър Димитров – Херо, ако той поеме ролята старши-треньор на България. Утре България излиза в мач от “Лигата на нациите” срещу Гибралтар, а временен наставник ще бъде Георги Иванов – Гонзо.

Мнението на “Ритнитопъ”: Най-интересното нещо, което Мъри казва не е предложението му Херо да застане начело на България. Това няма да промени нищо, поне по наше мнение. Коментарът за “рецептата” на Лечков и Костадинов е ключовото. Изключително важно е все повече български футболни деятели да посочат с пръст отговорните кадри в БФС, които вече над 15 години не постигат никакви резултати.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *