Press "Enter" to skip to content

Тонислав Йорданов пред “Ритнитопъ”: Честите треньорски смени объркаха сезона на “Арда”!

Нападателят на “Арда” (Кърджали) Тонислав Йорданов беше гост в предаването на “Ритнитопъ” – “Лятна треска”. Юношата на “Литекс” коментира изминалия сезон и незадоволителното представяне за “кърджалийци”.

– Тониславе, сезонът беше странен за “Арда”. Започнахте с участие в ЕКТ, а приключихте извън топ 6 без шансове за бараж. На какво се дължи този спад?

– Според мен честите промени на всяко ниво в клуба повлияха. Ръководството се смени, треньорските смени бяха прекалено често, а и ключови играчи си тръгнаха. Най-вече влиянието е на психологическа основа. Не мислиш ли само за футбол, няма как да вървиш нагоре.

“Арда” успя да се добере до Европа през изминалия сезон

– Как се отрази раздялата със Спас Делев?

– Той беше един от лидерите ни, както и Иван Караджов. Трудно беше да осъзнаем, че напускат. Дори не им вярвахме, когато ни го споделиха в съблекалнята. С тях беше много по-спокойно. Вътре в клуба също се усещаше, защото те допринасяха и за доброто настроение.

– Смяташ ли, че успяваш да заместиш Делев в ролята на “мотор в атаката”?

– Със Спас на терена се разбирахме отлично, тогава паднаха и повечето от моите попадения. След това може би имаше повече очаквания от феновете към мен. Според мен аз не успях да ги оправдая. Надявам се през новия сезон да успея.

– Отбеляза 10 гола през този сезон (9 за първенство и 1 за купата). Доволен ли си от това постижение?

Определено не. Според мен са малко. Надявам се през новия сезон да подобря драстично показателите си и откъм отбелязани голове, и откъм асистенции.

– Александър Тунчев пое отбора. Какви са първите ти впечатления от неговата работа?

– Все още е рано да споделям впечатления. Наблюдавах развитието на бившия му клуб “Локо” (Пд) – много организиран отбор с добра тактическа подредба. При него “Локомотив” играеше много силно. Очаквам да се случи същото положително развитие и при нас.

– Какви са очакванията ти за следващия сезон?

Отборът има изградено ядро. Има достатъчно млади футболисти, а и по-опитни, които да помагат. Трябва да се гради около него. Това е работа на новия треньор и неговия щаб. Сигурен съм, че той е набелязал хората, които ще подсилят отбора. Десетото място не ни приляга и трябва да подобрим представянето си.

Тонислав Йорданов по време на тренировъчен лагер с националите

– Как влияе головата суша на един централен нападател?

Доста трудно е за нападателите, когато не вкарват. По природа съм такъв, че приемам много тежко тези периоди. За мен дори два поредни мача без гол е сух период. Ако не вкарам, то значи аз не съм помогнал на отбора. Със сигурност тежи, но когато успееш да вкараш, веднага се отърсваш и започваш да играеш много по-добре. Головата суша влияе и извън терена – изнервен си, мислиш постоянно какво трябва да промениш, за да успееш да отбележиш. Гадно е!

– Имаш ли любим нападател и такъв, на когото подражаваш и клуб, чиято фланелка мечтаеш да облечеш?

Любимият ми български футболист е Димитър Бербатов. Зад граница се възхищавам на Левандовски. Мечтая да играя за “Интер” или “Ливърпул”. Ще бъда най-щастливият човек, ако постигна тази своя цел.

Цялото интервю с Тонислав Йорданов може да изгледате тук:

Мнението на “Ритнитопъ”: Тонислав Йорданов е един от най-перспективните нападатели, с които разполага българският футбол. Неговото представяне не отговаря на представянето на “Арда” и вярваме, че с по-силна структура в клуба, с повече спокойствие в работния процес и правилни треньорски наставления, 23-годишният голмайстор може да се превърне в следващата деветка на националния отбор. Разбира се, изброеното е безсмислено, ако към всичко не бъде добавена и много работа от самия футболист на тренировъчното игрище.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *