Press "Enter" to skip to content

Модернизация в школата на ЦСКА София.

От началото на новия сезон 2022/23 в школата на ЦСКА София ще се провеждат тестове за качествата на юношите!

От новия футболен сезон 2022/2023 година всички деца в Академия ЦСКА ще правят специални тестове, които ще следят стриктно тяхното футболно развитие, съобщиха „червените“.

По подобие на най-реномираните детско-юношески школи в Европа от съвсем скоро и младите “армейци” няколко пъти в годината, през определен времеви интервал, ще бъдат подлагани на тестове за проверка на различни техни спортно-технически качества като сила, техника, бързина, експлозивност и т.н. Целта е да се проследи много по-детайлно и обективно развитието на всеки един млад играч.

Съобразно резултатите и показателите на отделните футболисти, те ще получават задачи за допълнителна индивидуална работа върху даден компонент от играта, за да може всеки да развие максимално добре своя потенциал и да има възможност по-бързо и лесно да се подготви за мъжкия отбор.

Тестовете за бързина и техника ще се засичат с модерни тайминг системи с фотоклетки!

Мнението на “Ритнитопъ”: Прекрасно е да разбираме, че клубовете в България инвестират в развитието на своите кадри. Един от ключовите проблеми в българския футбол е развитието на ДЮШ. Това, което ще се случи на “Армията” е стъпка в правилната посока и се надяваме на реализиран проект, а не просто плосък ПР. Всичко казано от “червените” освен страхотно, е и наложително. Надяваме се в скоро време да видим модерни технологии навсякъде из страната.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *