Press "Enter" to skip to content

Българските вратари зад граница: Виктор Николов

Новата рубрика на автора ни Денислав Цветков “Българските вратари зад граница” цели да ви даде поглед върху родните таланти в чужбина. Ред е на Виктор Николов!

Виктор Николов е част от тези българи, които са емигрирали със своите семейства в чужбина като е едва на три години, но за разлика от Емил Газдов и Марио Младенов, той е прочут в България, тъй като е бил част от юношеския национален отбор до 19 години, а после и от състава до 21 години.

Но кой всъщност е Виктор Николов? 

Виктор Николов е роден на 11 април 2001 година в Пловдив. Висок е 188 сантиметра. Като малък семейството му решава да емигрира в Испания, където изцяло протича неговата кариера.

Първият отбор, за който е играл в Испания като дете е Маниса, местност близо до Валенсия. В интервю пред колежката Ралица Караджова от dsport.bg, споделя как е протекла кариерата му:

“Постепенно се учех, постоянно съм се учил самичък, тъй като съм единствено дете у дома. Нямам братя или сестри и постоянно съм обичал независимо да се изучавам. Малко по малко гледах по-големите и се учех от тях.

След този тим прекосих в Алборая, който е локален, само че по-голям. Той има доста добра школа. Това беше когато бях на 15 – 16. Направих 3 положителни сезона и играех в елита до 19 години, когато бях на 17. Тъкмо навърших 18 и направих най-хубавия си сезон, като станах вратарят с минимум допуснати голове.

Тогава ме видяха Елче и отидох там. Обади ми се Ангел Стойков да дойда в националния тим до 18 години. Направих доста добра година с Елче и прекосих във втора дивизия Б в един по-малък тим. Там също се показах добре, играх за Купата на краля,  срещу Леганес, Екстерамдура и по този начин нещата се случиха. След този сезон ми се обадиха от Хетафе да премина там.

Виктор Николов с екипа на националния отбор зя младежи

Виктор Николов в момента е част от втория отбор на Хетафе, където през сезон 2021/22 е записал 27 двубоя, като е бил титуляр във всеки от мачовете.

Мнението на “Ритнитопъ”: Смятаме, че Виктор Николов има качества и умения, за да пробие в тим от Ла Лига, а дали това ще се случи, зависи само от него. Вярваме, че е неприемливо да бъде и резерва в националния отбор до 21 години, тъй като имаме вратар, който играе и в Б тима на отбор от Ла Лига, където е нужно да си показал качества, за да попаднеш в полезрението на даден старши треньор или клуб.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *