Press "Enter" to skip to content

Ужасна катастрофа в Грузия. Тодор Неделев претърпя операция.

Вчера националният отбор по футбол на България е катастрофирал изключително тежко по пътя от летището към хотела в Грузия.

Националите по футбол претърпяха тежка катастрофа при пристигането си в грузинската столица Тбилиси за мача от Лига на нациите, който ще се играе утре вечер. За мащабите на инцидента свидетелстват пораженията върху двата автобуса, които са превозвали “лъвовете” от летището към хотела им. 

Автобусът е истински разбит.

От БФС излязоха с официално обяснение и описание на случилото се: 

“Българският национален отбор претърпя тежък пътно-транспортен инцидент след пристигането в Тбилиси. На път към хотела на тима шофьорът на първия от двата автобуса, превозващи състава ни, загуби контрол върху управлението на возилото, в следствие на което предизвика тежка катастрофа. 

След сблъсъка Тодор Неделев бе транспортиран до местна болница, където в момента преминава обстойни изследвания. Всички останали членове на отбора и щаба на българския национален отбор са добре”

– написаха от футболния съюз
Тодор Неделев с националната фланелка.

Оказа се обаче, че ситуацията с Неделев е много по-сериозна и той е бил опериран след катастрофата между двата автобуса. Според dsport операцията е продължила два часа и се е наложила заради парче стъкло, което се е забило в главата на халфа. Родният национал и играч на “Ботев” (Пловдив) ще остане една седмица под лекарско наблюдение в Тбилиси.

Останалите играчи на България са в добро състояние. Треньорският щаб и футболистите от националния отбор искат мачът срещу Грузия в неделя да се състои, въпреки тежката катастрофа в Тбилиси.

“Играчите са в шок, а и всички, които сме тук. Беше важно да реагираме на момента и мисля, че се справихме много добре в тази сложна ситуация. Оттук нататък, след като Тодор се стабилизира и имаме всички уверения, че се полагат най-добрите грижи за него, за нас не остава нищо, освен да му стискаме палци и да се молим за него. 

Процедурите и протоколите на УЕФА са друг въпрос. Желанието на треньорското ръководство е мачът да се състои, най-малко и заради Тодор. Ние сме длъжни да защитим България.

Стана толкова бързо, че няма как да преценим кой е виновен. Просто е струпване на много обстоятелства. Тук времето е лошо. Снощи, когато кацнахме, имаше гръмотевична буря. Пътищата бяха много мокри и настилката на тунела, през който трябваше да минем, беше много мокра. После гледахме и асфалта, който е доста хлъзгав.”

– заяви пред бТВ пресаташето на националния тим Виктор Игнатов.

Мнението на “Ритнитопъ”: Стискаме палци всичко с Тодор Неделев да е наред! Целият екип на “Ритнитопъ” пожелава бързо възстановяване на полузащитника!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *