Press "Enter" to skip to content

Колко струва детето ви да тренира футбол в България?

Пригответе си 3500 лева годишно, за да може детето ви да тренира футбол в България!

Минимум 3500 лв. на година са разходите на семейство, чието дете тренира футбол в България. Това става ясно от изследването на фондация „Център за стратегическо развитие на спорта“, което бе публикувано на 18 май тази година.

Задълбоченото и представително проучване сред над 1000 родители на деца, занимаващи се с футбол в 30 града от цялата страна, разкрива конкретни проблеми в детско-юношеския футбол, за които почти не се говори.

Оказва се, че родителите са един от най-големите инвеститори в българския футбол, като освен семейните финанси голяма част от тях влагат и личното си време, за да съдействат за активните занимания на децата си с най-популярния спорт у нас. В същото време близо 90% от анкетираните споделят, че според тях детско-юношеският ни футбол e пропит от корупция.

Млади таланти играят футбол.

Разходите за един малък футболист съвсем не са за подценяване, а в същото време почти 9% от семействата са принудени да се справят с месечен семеен доход под 1000 лв., а малко над 50% от тях има общ месечен бюджет между 1000 и 3000 лв.

„Родителят на млад футболист в България е с профила на човек с над средния доход, който освен доста средства е готов да даде и доброволчески труд, за да помогне на заниманията по футбол на детето си. Оказва се, че при запазването на тази тенденция може да ни очаква бъдеще, в което футболът да стане недостъпен чисто финансово за дете от средно българско семейство“.

– коментира председателят на „Център за стратегическо развитие на спорта“ Виктор Кирков.

Цялото проучване може да бъде прочетено тук!

Ето я и разбивката на годишните разходи!

Мнението на “Ритнитопъ”: Постепенно един от най-достъпните и популярните спортове у нас, футболът, се превръща в луксозна услуга. Все още повечето семейства в България успяват да си позволят да имат млад футболист в семейството си, но е интересно да разберем докога.

“Ритнитопъ” ще продължава да следи казуса, като за целта сме поканли на разговор по темата бившият изпълнителен директор на “Ботев” (Враца) Денислав Георгиев, с който ще се потопим детайлно в проучването! Очаквайте съвсем скоро интервюто на Теодор Антонио Георгиев със специалиста!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *