Press "Enter" to skip to content

Петър Витанов пред “Ритнитопъ”: Зимната подготовка обърка сезона за “Локомотив”!

Полузащитникът на “Локо” (Пловдив) Петър Витанов отдели от времето си, за да разкаже за сезона на “смърфовете”, за бъдещето на пловдивския клуб и за своите лични планове. Софиянецът навлезе бурно и в проблематиката, която е обградила българския клубен футбол. Приятно четене!

– Пепи, какъв сезон изпратихте с твоя “Локо” (Пловдив)?

– След няколко доста силни, дойде ред на един доста колеблив, дори слаб сезон. Мисля, че има доста фактори, които изиграха роля за представянето. Това не служи за оправдание, напротив. Взехме си поука и вярвам, че ни очаква по-успешен сезон.

– Все пак на фона на миналите кампании, тази щеше да бъде успешна, ако бяхте подобрили миналогодишното. А тогава бяхте втори…

– Така е, но за съжаление нивото беше значително по-ниско. Не оправдахме очакванията. Разочаровани сме, но сме и готови да променим нещата.

– Вярваш ли в теорията, че приключи инерцията, която бяхте набрали още под ръководството на Бруно Акрапович?

Петър Витанов е ключова част от състава на “Локомотив”

– Това твърдение го чувам често. Не съм съгласен. Когато Александър Тунчев стана старши треньор играта ни се подобри. Преди това отново бяхме в игрова дупка, бяхме колебливи. Под негово ръководство отново се върнахме към добрите резултати, а след подготовката играхме дори още по-добър футбол.

– Вече два месеца тренирате под ръководството на Александър Томаш. Какви са първите ти впечатления от неговата работа?

– Да, работим вече от известно време с него. Смятам, че има хубави виждания. В някои от мачовете успяхме да изпълним задачите, поставени от него. Виждаше се подобрение в играта ни. След пълноценна подготовка сезонът ще започне много добре за нас.

– Търсейки причината за промяната в игровия облик на “Локомотив” през тази кампания, прави впечатление графата “допуснати голове”. В края на сезон 20/21 тя показва числото 23, а на този – 43. 20 гола разлика. На какво се дължи това?

– Новият шампионат за нас започна с напълно прекроена защита. Титулярните ни централни бранители си тръгнаха през миналото лято. Не е лесно да започнеш сезона с изцяло нова защита, а и изисква време, за да се напаснете на терена.

Цялото интервю с Петър Витанов в може да изгледате тук:

– Въпреки промените, представянето ви в Европа беше достойно. Това ли беше най-силният период през сезона?

– Не бих го нарекъл достойно. Да, успяхме да преминем през първи кръг, но не играхме нашата игра. Имахме късмет и отстранихме “Словачко” с дузпи. Според мен най-силният период за нас бе в късната есен, когато преди паузата бяхме натрупали ритъм и игрова форма. След това дойде паузата, след която не задържахме нивото.

– Това означава ли, че причината за слабото представяне през пролетта се корени в подготовката?

– Да, подготовката не беше на нужното ниво. Аз смятам, че това беше най-важният фактор за слабите резултати в оставащата част от сезона. Условията не бяха подходящи. Терените бяха в лошо състояние. Слабата подготовка има дълготрайни последствия, които може да не усетиш веднага. В България обаче не всички го разбират, дори го пренебрегват. Аз се убедих, че подготовката е ключова за целия сезон.

Какво каза Тонислав Йорданов от “Арда” за изминалия сезон, можете да прочетете тук:

Мнението на “Ритнитопъ”: Българският футбол има нужда от повече млади футболисти с модерно разбиране за играта. Петър Витанов е и пример за това, че един футболист не трябва да залага всичко на футболната си кариера. Трябва да има план за бъдещето си след спортно-състезателните си години, както и да умее да запълва свободното време, с което разполага. Това отличава сериозните футболисти от тези, които просто разчитат на таланта си. Научете повече от цялото интервю с полузащитника на “Локо” (Пд)!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *