Press "Enter" to skip to content

Кой затри и последния коз на българските тимове?

ПАОК e наказан за гостуването на “Левски”, и какво от това, след като всички родни тимове трябва да се наврат на полулегалния „Васил Левски“.

“Левски” ще срещне ПАОК в първия си европейски мач след дълго прекъсване. О, ужас! О, трагедия! Или само така изглежда на пръв поглед. Гърците са страхотен отбор, както каза Станимир Стоилов, доста над средното ниво в Европа. Доказаха го в миналогодишното издание на Лигата на конференциите и мачовете с Марсилия. Изобщо фаворит отвсякъде.

Има обаче едно „НO“. Този “Левски”, който сега ще се изправи срещу ПАОК, вече започва да мечтае за нещо голямо, има и треньор, който няма да допусне фиаското, което „сините“ претърпяха срещу кипърския АЕК при последното си участие. “Левски” може само и единствено да спечели от този двубой. Какво щеше да спечели тимът в евентуален мач с “Чукарички”? Нали осъзнавате какво означава едно такова отпадане за този млад състав, това щеше да е равносилно на нов “Беверен”. Никой нямаше да отчете класата в сръбския футбол и младостта на „сините“ играчи.

Довечера от 20:00ч. ще коментираме именно “Левски”, а гост ще бъде Андриан Краев!

Срещу ПАОК няма как да се случи такова нещо. “Левски” може само да направи подвиг, какъвто “Лудогорец” направи срещу “Олимпиакос” миналата година, не и да загуби увереността си по пътя на своето развитие.

Извън спортно-техническите анализи, които е трудно да правим в такъв етап от подготовката на отборите, има един друг фактор, който може много да наклони везните. И в двата отбора това е публиката. Трябва обаче да се отбележи, че за хубаво или лошо няма да видим в София една от най-темпераметните агитки на Балканите. Причината са изстъпленията на мача им с Марсилия, заради които те са лишени от гостуваща агитка при една своя визита в Европа с още 2 години изпитателен срок.

Може би това ще спести доста главоболия на родната полиция, познавайки добрите връзки на ПАОК с феновете на ЦСКА и тези на Партизан, което щеше до крайност да изостри атмосферата на двубоя. “Левски” обаче също трябва да търпи определени места да са затворени.

Ако срещата е на „Герена“, най-вероятно ще е Сектор Б. Ако мачът се измести на „Васил Левски“, може да е едно от т.нар. „лъвчета“. Този мач трябва да е националния стадион, обаче как да стане…

Ако нищо не се промени, от следващата година домакинствата на националния стадион няма да са възможни

“Ботев” също е заявил този стадион. Ако Дай Боже всички родни отбори продължат напред, в следващите кръгове може да се окаже, че и ЦСКА София, и “Левски”, и “Ботев” трябва да играят на един и същ стадион. Кой и защо докара футбола до това дередже е най-важната тема.

Помните ли, че само преди няколко години “Ботев” домакинстваше на „Лазур“. Този стадион е гласен за мол от доста време и скоро ще е най-вероятно в руини. Всичко това идва да покаже, че българските отбори, заради нехайството на БФС и властимащи, скоро няма да могат да разчитат на единствения си коз – публиката.

Защото ще е друго “Левски” да играе на пълен „Васил Левски“, “Ботев” да напълни 7-8 000 на любимия за “канарчетата” „Лазур“, където ще е врящ котел, а на националния ще значи полупразен стадион.

Мнението на “Ритнитопъ”: Реалността обаче е друга. “Левски” може да играе със затворен сектор на „Герена“ и да не може да се възползва от предимството, което можеше да има при наказанието на ПАОК. Но в България е така. В крайна сметка обаче никой не може и не бива да отнема мечтите на този отбор. “Левски” може да има и 5 процента шанс срещу ПАОК, но с публиката (колкото и да е тя) зад себе си и Станимир Стоилов те стават поне 40. “Левски” сега се учи да ходи, а тогава не е страшно да паднеш.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *