Press "Enter" to skip to content

Андриан Краев пред “Ритнитопъ”: Когато ти ревне публиката, можеш да тичаш с минути без да спираш!

Полузащитникът на “Левски” Андриан Краев даде обширно интервю в предаването “Лятна треска” на “Ритнитопъ”. Снажният футболист разкри защо и как се стигна до промяната в позицията на терена, разказа за емоционалния пролетен полусезон и коментира целите пред “сините” за идната кампания. Приятно четене!

– Анди, последните месеци бяха изпълнени с емоции и за “Левски”, и за националния отбор. Усети ли разликата между позитивната и негативната атмосфера около един отбор?

Да, но когато си футболист трябва да се справяш с всякакви реакции. В “Левски” също сме изпитвали и другата крайност. Но истината е една – когато побеждаваш, хората те обичат.

– Съблекалнята на “Левски” ли е най-щастливата, в която си бил?

Да, настроението е прекрасно. Особено в последните месеци е уникално да се работи в такава атмосфера. Няма по-хубаво място от “Герена”, особено когато побеждаваш. Разбира се, когато падаш е точно обратното!

– Преди една година ти беше контузен, а днес си носител на Купата, национален състезател и един от най-проспериращите халфове в страната. Как го постигна?

Мисля, че съм вложил много труд, за да стигна дотук. Травмата ми повлия психически. Беше ужасно! Първите три месеца чаках диагноза, в последствие тя бе объркана. Пробвахме с консервативно лечение, вместо да ме оперират, но не се оправих. Чак след една година ме оперираха и се излекувах. Това обаче ме изгради като характер – всяко зло за добро!

Андриан Краев с екипа на “Левски”

– Преди да дойде Станимир Стоилов, ти играеше по-напред, дори отбеляза гол срещу “Царско село”. Две седмици след това беше дефанзивен халф. Как се случи тази промяна и лесно ли я прие и осмисли?

Предисторията включва края на престоя ми в “Хебър”. Ръководството знаеше, че от “Левски” ще ме гледат на живо и решиха, че ще играя по-напред, въпреки че по принцип съм дефанзивен халф. По ирония на съдбата вкарах три гола! Затова когато дойдох в “Левски” Георги Тодоров и Живко Миланов, явно подлъгани от представянето ми в този мач, ме използваха по-напред по терена, а аз се съобразявах. Най-важното е да играя, а и не можех да им кажа да не ме пускат в атака. Но след идването на Стоилов се върнах на титулярната ми позиция, защото той е гледал мои мачове в “Хебър” и беше запознат със силните ми страни.

– Отстрани тренировките на “Левски” при Мъри Стоилов изглеждат по-интензивни от някои мачове в елита. Така ли е?

Това е едно от най-важните неща. Тренираме по-малко време, по-сбито, но тренировъчното темпо доближава мачовото. Всеки има възможността да се усъвършенства на позицията, на която играе. Това помогна на целия отбор и продължава да поддържа формата и ритъма на високо ниво. Динамиката е много важна.

Друг фактор е самочувствието, което ти придава. Според мен това се дължи и на забележителната кариера, която е имал. Това му придава увереност и в съблекалнята, когато ни говори. Веднага го усещаме, мотивираме се и сме много нахъсани на терена.

– Кой е този мотиватор на терена? Има ли лидер сред футболистите?

Не мисля, че има изявен мотиватор. Като отбор си помагаме много и това допълнително ни настройва за игра. Когато видиш как всеки около теб те раздава, това поне на мен ми действа като мотиватор. Също так публиката в тази роля влиза и публиката. Особено в последните мачове когато запееха, имах чувството че мога да тичам 2-3 минути на терена, без да спирам!

Цялото интервю можете да гледате тук:

Мнението на “Ритнитопъ”: Андриан Краев е един от дефанзивните полузащитници в България, които определено могат да бъдат пример за това, как един футболист трябва да гради своята кариера. Изключително щастливи сме от факта, че Краев полага усилия да развие своите способности на терена и извън него! Пожелаваме на халфа на “сините” да продължава по пътя, по който е поел, за да ни радва и на национално ниво.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *