Press "Enter" to skip to content

Един от спасителите на “Ботев” (Враца) ще се противопостави на “Лудогорец” по пътя на “орлите” към групите на ШЛ.

Юлиян Ненов премина от “Ботев” (Враца) в състава на черногорския шампион “Сутиеска”, който ще се изправи срещу “Лудогорец” в квалификационната фаза на Шампионска лига.

В последния кръг от родната efbet Лига “Пирин” (Благоевград) и “Ботев” (Враца) излязоха в двубой, който няма как да не бъде запомнен. Северозападният тим успя да победи като гост “орлетата” с 5:3. За “Ботев” на три пъти бе точен именно Юлиян Ненов. Ще успее ли обаче атакуващият футболист да прекърши и амбициите на “орлите” от Разград?

Съвсем наскоро разбрахме кои ще са съперниците на българските отбори в европейските клубни турнири. Шампионът “Лудогорец” е единственият ни представил в Шампионска лига. Всички останали участници ще мерят сили за място в групите на третия по сила турнир – Лигата на конференциите.

Късметът на разградчани отреди клуба от Никшич, Черна гора – “Сутиеска”. Внезапно след жребия черногорците представиха и своето ново попълнение – Юлиян Ненов. Ето какво коментира юношата на ЦСКА:

“Получих няколко хубави оферти, но тази на Сутиеска най-много ме грабна заради шанса, който ми се открива – да играя в Шампионската лига. Не ми беше нужно време да мисля, веднага приех. Във вторник вечер пристигнах в Никшич. Градчето е малко, близо е до столицата Подгорица. Спретнато е, на пръв поглед доста ми хареса. Договорът ми е за една година с опция за удължаването му.

Ще бъде доста интересно за мен отново да играя срещу Лудогорец. Последните години доста пъти го правих. След 20-ина дни ще се върна в България за мача в Разград. Надявам се да ги отстраним. Сутиеска има шанс, шампион е на Черна гора, два мача са все пак. Да, Лудогорец е фаворит, но всичко може да се случи.

Тепърва ще се запознавам с черногорското първенство. Чувам, че не е лошо нивото. Важното е да се развивам, радвам се, че ми се дава шанса да играя в Шампионската лига. Това ще бъде едва второто ми евроучастие, след като играх с Дунав в Лига Европа – отпаднахме от Иртиш”.

– сподели Ненов.
Представянето на Юлиян Ненов като футболист на Сутиеска.

Интересно е да видим как българинът ще се представи в черногорското първенство, но още по-интересно е да видим представянето му в двубоите срещу “Лудогорец”. Именно тези две срещи ще носят различен заряд за Ненов, което е напълно нормално. Бившият младежки национал успя да направи невероятен втори дял от сезона с “Ботев” и несъмнено бе един от лидерите на отбора. Повече за сезона във Враца можете да чуете от стража на отбора Красимир Костов:

Мнението на “Ритнитопъ”: Дори и да харесваме ужасно много страстта, с която Юлиян Ненов играе най-популярната игра в света, няма как да не изявим пристрастията си в случая! Пожелаваме на бившият футболист на “Ботев” цялото здраве на света, но ще се въздържим от това да му пожелаем успех срещу българския шампион “Лудогорец”!

Черногорците не се славят като невероятен евробоец, но Шампионската лига е шампионска, точно, защото участниците са най-добрите от държавите си. Нивото на футболните първенства на Балканите се развива с добър темп и ще бъде интересно да видим една битка на клубно ниво между българския и черногорския шампион.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *