Press "Enter" to skip to content

Светослав Вуцов пред “Ритнитопъ”: Оценката за миналия сезон на “Славия” е “много добър 5”!

Вратарят на “Славия” Светослав Вуцов беше специален гост в предаването “Лятна треска” на “Ритнитопъ”. В него младият страж разказа за преживяното с националния отбор, за своите лични цели, както и за ролята на “белите” в изграждането му. Приятно четене!

– Светльо, отърси ли се от негативната атмосфера около националния отбор? Отрази ли ти се по някакъв начин?

Мисля, че не ми се е отразило. Тук в “Славия” колективът е на много високо ниво, съотборниците ми помагат. Отърсих се и вече чакам новия сезон да започне!

– Каква е целта за новия сезон пред вашия отбор?

Тепърва ще играем първа контрола и ще видим как ще започнем. Целта е да играем хубав футбол, да печелим колкото се може повече мачове. Никой не ни е поставил дадена цел. Единствено трябва да се докажем и да играем за себе си!

– “Славия” е положителен пример за налагането на млади български футболисти. Не мислиш ли, че се възпрепятства развитието ви, ако не ви се поставят високи цели?

Не. Ако си достатъчно амбициран, дори без поставена цел трябва да работиш за себе си, за да надграждаш. А тук е мястото, където със сигурност ще получиш шанс.

– Миналия сезон се представихте на добро ниво. Каква е твоята оценка? Имаше ли нещо в отбора, което не ти хареса?

По шестобалната система бих дал оценка “пет”. Започнахме много силно. Победихме почти всички отбори от “топ 6”. Лошият завършек беше очакван, защото рано се разбра, че няма за какво да се борим. Имаше нови промотирани футболисти от школата, които тепърва навлизат в мъжкия футбол. Това си пролича, защото загубихме доста срещи. Все пак смятам, че сезонът бе добър за нас.

– Доста ефективен сезон за атаката на “Славия”. За пример можем да посочим ударите – 300. Това е със 100 по-малко от “Левски”, но те са вкарали само 3 гола повече от вас. Кое е по-здравото ви звено – защитата или атаката?

Да, по-ефективни сме в атака, но наблягаме и в защитата. Когато играем срещу по-силните в класирането, те излизат срещу нас за задължителна победа. Ние играем по-освободено и знаем, че ако не допуснем, имаме огромен шанс за победа. Това са най-сладките мачове и няма какво да загубим.

– По-силните отбори идват и с по-гласовита публика. Когато тя ти обръща повече внимание, това дава ли ти криле?

По-хубаво е, когато има фенове. Дори и да са на страната на противника, за нас е по-добре да има фенове на стадиона, защото ни мотивира. Това е смисълът на футбола.

– Как оценяваш твоя сезон? Имаш ли любимо спасяване?

Според мен се представих добре. Имах и колебливи мачове, но все пак вратарите сме зависими и от хората пред нас. Надявам се през новия сезон да бъда на още по-добро ниво. Любимото ми спасяване е след удара на Жорди Кайседо в реванша за Купата.

– За вратарите казват, че винаги трябва да има капчица лудост в тях. Вярно ли е?

Да. Както се казва – боли ни главата, понякога и не ни слуша. Все пак трябва да има такива хора в съблекалнята.

– Кое е най-слабото ти качество под рамката?

Все още не мога да преценявам добре излизанията си при центрирания. Смятам, че мога да бъда много по-добър, но се става по-добър и с опит. Някои дори казват, че вратар ставаш след 30-годишна възраст…

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ГЛЕДАЙТЕ ТУК:

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *