Press "Enter" to skip to content

Дрибльор №1 в българския футбол.

След като сезонът в efbet Лига вече е зад гърба ни, е време да разберем кой е най-добрият дрибльор в родното първенство.

Кийлън Лебон от “Берое” определено е най-добрият дрибльор в българския футбол, ако гледаме номиналната стойност на този показател. Футболистът на “зелените” има цели 145 успешни дрибли!

Лебон в действие.

Зад него се нареждат Радослав Кирилов от “Славия” със 105 и Бирсент Карагарен от “Локо” (Пловдив) с 97 успешни дрибли.

Тъй като в родното първенство трансферите през зимната пауза също са често срещата практика, трябва да разгледаме тази статистика и на база 90 минути, за да можем да разгледаме и честотата на успешните дрибли.

Когато погледнем числата от тази перспектива Лебон вече не е първи в класацията. Френският футболист застава на втора позиция с 6.413 дрибли на мач. Първи в класирането намираме бразилеца Уелтън от “Левски” с 6.923 дрбили за 90 минути.

Уелтън с топка в крака.

Трети в класацията за 90-минутна игра попада Родриго от “Черно море” с малко под 6 успешни дрибли. В момента Родриго Енрике се подвизава в китайския футбол, играейки в отбора на Meizhou Hakka.

Мнението на “Ритнитопъ”: Изключително трудно е да заявим кой измежду Лебон и Уелтън е по-добрият дрибльор. И двамата имат страхотни качества, като първият води на номинална база, а вторият на база 90 минути. Ако трябва да сме напълно обективни трябва да разгледаме и процентуалния успех на двамата.

Докато Уелтън има средно по 13.651 дрибли на мач, от които 6.923 успешни, Лебон пробва да дриблира около 10.703 пъти на мач, от които 6.413 завършват с успех. По този начин, чисто процентуално, френският атакуващ футболист на “Берое” е по-успешен в дриблите.

Ще бъде много интересно да наблюдаваме двамата в схватка за първата позиция в тази класация през новия сезон. За жалост това може и да не се случи, тъй като договорът на Лебон в “Берое” изтича в края на месец юни.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *