Press "Enter" to skip to content

“Нефтохимик” е на системи, но някак оцелява.

Бургаският “Нефтохимик” потвърди участието на отбор в регионалните групи!

СНЦ ФК “Нефтохимик” (Бургас) проведе свое Общо събрание, на което бяха избрани нови управници на клуба, както и беше очертана следващата стъпка на развитие. Сдружението с нестопанска цел ФК “Нефтохимик” най-вероятно ще бъде един от двата клуба, претендиращи за наследник на традиционния бургаски футболен отбор.

Все още не е ясно дали ще развива дейност, но ПФК Нефтохимик 1962 (Бургас) е заявен от собственика си Анелия Златкова в БФС-Пловдив за участие в Трета лига-Югоизток. 

На провелото се в неделя вечерта Общо събрание беше избрано ново ръководство, което да продължи пътя на предходното. За председател на Управителния съвет е избран Пламен Николов, който е и председател на фенклуба. Заместник-председател ще бъде Михаил Атанасов, който остава единствения от предхоното ръководство и ще продължи цялостно да ръководи оперативната дейност в клуба.

Останалите членове на новата структура са Стамен Деликостов, Христо Милчев , Станислав Желязков, Росен Василев и Живко Бъклев.

“Това е Нефтохимик! Една от нашите предстоящи цели е от новия сезон да стартираме с представителен отбор в Пета дивизия на областното първенство на БФС. Поздравяваме предходното ръководство за запазването и развитието на ДЮШ. Желанието ни е да продължим да се развиваме в положителна насока”.

– коментираха от новото ръководство на клубната страница.

Най-вероятно новият отбор ще започне участието си в Б областна група-Изток, където ще има още 9 или 10 отбора. Другият Нефтохимик 1962, който трябва да играе в Трета лига, все още не се е заявил като треньорско ръководство, начало на подготовката и планове за контролни срещи.

Мнението на “Ритнитопъ”: Явно вече е практика традиционните български отбори да имат не само втори и трети отбори в българския футбол, но и различни разновидности, които да се припознават по различен начин от феновете.

Бургаският футбол е в застой от доста време насам и по нищо не личи да видим позитивно развитие на този казус. През годините видяхме колко сложно е да се стопанисва отбор без финансови възможности и смятаме, че правилното решение за “Нефтохимик” би било обединение на силите. Към момента това явно не е възможно.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *