Press "Enter" to skip to content

По стъпките на Стоичков – Мартин Георгиев и новото предизвикателство пред него!

Последната една седмица бе може би най-щастливата в живота на едно 16 годишно момче. Неговото име е Мартин Георгиев, а неговата история трябва да бъде пример за всички млади, че със старание и труд, всичко се получава. Мартин Георгиев даде интервю пред „Ритнитопъ“, дни след трансфера му в Барселона. Интервюто е дело на Илия Пашов.

Мартин Георгиев по време на подписването с Барселона

Илия Пашов (И.П.): Как се чувстваш и къде те откриваме?  

Мартин Георгиев (М.Г.): Здравейте, чувствам се добре. Намирате ме на лагер с Барса Б.

И.П.: Как се запали по футбола и защо игра “Славия”?

М.Г.: Баща ми ме запали по футбола още от ранна детска възраст. Първият ми мач като фен на “Славия” е на 2 месеца в количка. За мен друга опция никога не е имало. Баща ми е възпитал с ,,бялата” идея. Голям фен съм на отбора и никога не ми е минава мисълта за друг. Така, че това бе най-лесният избор, а именно да избера любимата ,,Славия”.

И.П.: Къде се чувстваш най-добре, на коя позиция и как оценяваш работата на Златомир Загорчич с теб и другите млади играчи?

М.Г.: Най-добре се чувствам на позицията централен защитник. Това е страхотна позиция, на която трябва да се поемат много отговорности, но това всъщност я прави толкова невероятна.

Г-н Загорчич винаги се е отнасял към мен много добре. Помагал ми е, давал ми е съвети, за което съм много благодарен. Но също така да не забравяме и треньорите, които са ме тренирали в юношеския футбол: Кристиян Чолаков, Любомир Божанов, Светослав Колев, Петър Шопов и човекът, на когото искам да благодаря специално, именно Иван Иванов. Това е човекът, който винаги отделяше от собственото си време, за да бъде на стадиона и да ме тренира, човек, към когото знам, че винаги мога да се обърна в трудни моменти. Каквото и да кажа за него, ще е малко. Няма думи, с които мога да опиша, колко съм благодарен, че животът ме срещна с такъв страхотен човек!

Иван Иванов изведе юношите на “Славия” до Купата на страна.

И.П.: Колективът в “Славия” предполагаме е добър, какво може да ни споделиш?

М.Г.: Колективът на “Славия” е на много добро ниво. Както в мъжкия, така и юношеския отбор до 19 години. С отбора до 19 години имахме невероятна година. Това бе както заради страхотния футбол, който показахме, така и заради невероятния колектив, който имахме. Страхотна химия се получи между футболистите и треньорите. Всяко едно момче от тази съблекалня ми е като брат, това е едно голямо семейство.

Радостта от спечелената Купа

И.П.: Посети ли базата на „каталунците“ и смяташ ли, че ще получиш необходимия шанс на Камп Ноу, за да реализираш целия си потенциал?

М.Г.:  Да, посетих я. Имах възможността и да тренирам. Страхотни условия просто.

Да, със сигурност ще получа моят шанс, важното е да се възползвам от него, защото птичето каца веднъж на рамото.

И.П.: С отбора на “Славия” си печелил доста трофеи, смяташ ли, че школата на „белите“ е една от най-силно развитите в страната?

М.Г.: Да, печелил съм доста трофеи, което е страхотно постижение, но има значение как ще бъдат спечелени тези трофеи. Защото школата на ,,Славия” изгражда първо хора като личности и след това като футболисти.

Относно футболната част, в ,,Славия” винаги във всички възрастови групи играе футбол. Красив, атакуващ, модерен, което изгражда футболисти за топ ниво. Да печелил съм трофеи, но винаги сме го правили с красив футбол. Красивият и правилен футбол върви ръка за ръка с трофеите и постиженията. “Славия” е най-доброто място за изграждане млади футболисти.

И.П.: Благодарим ти много за разговора. Пожелаваме ти успех и скоро да те гледаме с екипа на Барселона.

Мнението на „Ритнитопъ”: Всеки футболист мечтае някой ден да облече екипа на някой от грандовете в световния футбол. С много работа, труд и постоянство, смятаме, че всичко може да бъде постигнато. Случаят на Мартин е пример за това, как един българин може да впечатли едни от най-добрите скаути в света, а именно тези на Барселона.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *