Press "Enter" to skip to content

Отборите от Втора лига: „Спартак” (Плевен) – „гладиаторите“ от северозапада

Екипът на „Ритнитопъ” ви представя първа част от “Отборите на Втора лига”! Днес ще си говорим за “Спартак” (Плевен)

Както може би вече сте видели, „Ритнитопъ” започна да отразява и второто ниво на родния ни футбол. Днес е време да дадем старт на новата ни рубрика “Отборите от Втора лига”. Пръв, под “светлината на прожекторите”, е отборът, който заема първо място във временното класиране на Втора лига, а именно „Спартак” (Плевен).

Емблемата на отбора!

Клубът, от града под Панорамата, е един от традиционните отбори в родния ритнитоп. Официалните клубни цветове са синьо и бяло, а мачовете си провеждtа на стадион „Плевен“ (Слави Алексиев), който е с капацитет 35 000 зрители.

Клубът има 35 сезона в първия футболен ешелон, най-високото си класиране записва през далечната 1958 година, грабвайки бронзовите медали, а последното си участие записва през сезон 2001/02. От тогава насам „гладиаторите” се лутат между Втора и Трета лига, като на сметката им можем да видим и едно участие в А ОФГ Плевен през сезон 2009/2010.

Последните 15 години, на феновете се налага да търпят некадърното управление на любимия си отбор, което довежда до един фалит и до обявяване в несъстоятелност. Светъл лъч за това Плевен да има отбор сред професионалистите са клубните легенди Красимир Бислимов и Петър Ванков, които понастоящем са треньори на отбора.

През изминалия сезон в Северозападната Трета лига, „Спартак” (Плевен) завърши категорично на първата позиция с 81 точки, записвайки едва 3 загуби и 3 равенства, което им осигури промоция във втория ешелон. В редиците на отбора личаха имената на опитни играчи като Том, Мариян Огнянов, Иван Георгиев, Клаубер и Христо Спасов, които заедно с другите новопривлечени успяха да компенсират загубата на цели четиринадесет играчи.

През лятото плевенчани успяха сериозно да подсилят състава си, вземайки в редиците си играчи като Васил Шопов, Стефан Христов, Богомил Цинцарски, Васил Божинов и завърналия се след кратък престой в „Крумовград” Боримир Карамфилов. Към тях прибавяме и още няколко попълнения, сред които и млади момчета, които се очаква да разгърнат потенциала си и да помогнат на отбора да се задържи сред професионалистите.

Част от новите попълнения – В.Шопов, С.Христов и Б.Цинцарски

Що се отнася до напусналите това са Иван Георгиев, Том, Мариян Огнянов и Крис Димитров, но вземайки под предвид входящите трансфери, тяхната липсва не трябва да окаже влияние върху представянето на отбора. През лятната си подготовка тимът проведе четири контроли, в които записа две победи и две равенства, а в първите три кръга от Втора лига не познава вкуса на загубата, записвайки две победи и едно равенство, в които вкара осем гола и допусна два, което отрежда първото място във временното класиране за момчетата на Краси Бислимов и Петьо Ванков.

Хвърляйки поглед върху стартовата единайсеторка в първите три мача на отбора за сезон 2022/23, треньорът Красимир Бислимов залага на почти идентична такава в първите три мача, а що се отнася до формацията плевенчанинът залага на Б.Цинцарски на вратата на отбора,  четирима в отбрана в лицето на А.Георгиев, Л.Ковачев, И.Върбанов и И.Бакалски, В.Иванов като дефанзивен халф, П.Антонов, В.Шопов, М.Стоилов и Б.Карамфилов като атакуващи полузащитници, от които се очаква да подкрепят нападателя на тима С.Христов. До момента изключение прави срещата с „Марица” (Пловдив), в която видяхме петима в отбрана.

Формацията на отбора

Мнението на “Ритнитопъ”: Очакванията са, този сезон „Спартак” (Плевен) да запише едно достойно представяне, което ще ги задържи при професионалистите. Подсилването на отбора беше сериозно, което дава предпоставки, че „гладиаторите” няма да срещнат проблеми с това да запазят мястото си във Втора лига, а първите мачове на отбора дават надежди на феновете, че този път в клуба се работи в правилната посока, с надеждата това да продължи и скоро да видят отбора си отново сред най-добрите в България.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *