Press "Enter" to skip to content

Липсата на креативност: историята на “Ювентус” (Малчика)

Нека проследим историята на “Ювентус” (Малчика) и дали е имало други опции за избор на емблема!

Отборът е основан през 1946 година. От начало носил името „Юнак“, после “Левски“. През 1995 година отборът се прекръства на „Ювентус“ със специалното разрешение на съименниците си от Торино. Играе домакинските си мачове в село Малчика, на стадион „Георги Кърчев“, на основателя на първия футболен отбор в селото. Тимът се състезава в Северозападна Трета лига, като завърши миналия сезон на 14ата позиция с 28 точки от 32 мача.

Логото на “Ювентус” (Малчика)

Най- големият успех на отбора е 10-о място в Трета лига през сезон 2014/2015. Оттогава тимът е прекарал три сезона в А областна група Плевен. Завършва съответно на четвърто и второ място през сезоните 2017/2018 и 2018/2019 година.

През този сезон първият в групата “Ботев” (Трънчовица) отказва да влезе в Трета лига. Това дава възможност на “Ювентус” да влезе в третото ниво на българския футбол. Още през следващия сезон обаче тимът изпада от третото ниво на българския футбол. След една година в А ОГ Плевен печели първо място. Така се стига до сезон 2021/2022, когато тимът завършва на 14-о място в първото ниво на аматьорския футбол и запазва мястото си там.

Футболистите на отбора от село Малчика

Мнението на “Ритнитопъ”: Всеки отбор има свой уникален стил и история, но стилът на някои отбори откровенно се дублира с по-големи и по-титулувани. Тук се прави разликата между креативния отбор и този, който за добро или за лошо, с шега или без, стига до откровено заимстване на символи. Вместо това може да се заложи на нещо, което е уникално за района, от който е даденият отбор.

   

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *