Press "Enter" to skip to content

Устойчиво увеличаване на приходите за по-нататъшно реинвестиране във футбола. Вторият приоритет на FIFA!

Инвестирането във футбола е основният приоритет на FIFA. Това е крайната цел, която стои зад редица програми, посветени на подпомагането на асоциациите членки и други заинтересовани страни в областта на футбола.

Въз основа на солидната основа, осигурена от Световното първенство по футбол, е необходимо да се постигнат нови устойчиви потоци от приходи, за да се осигури непрекъснат поток от такива инвестиции. Ето какъв е пътят за постигнаето на тази цел:

  • Осигуряване на най-добрата търговска реализация на новите състезания на FIFA

Турнирите на FIFA са отличителни, забавни и уникални както на футболното игрище, така и извън него. Тези характеристики представляват отлична възможност за първокласна комерсиализация на ново новаторско клубно състезание на FIFA.

Както сигурно се досещате, става дума за световното клубно първенство, което в повечето случаи се печели от носителя на Шампионската лига в Европа. Интересно е да видим как ще се развие този турнир в следващите години.

Все още интересът към световното клубно първенство не е достатъчно голям!
  • Развиване на бранда FIFA в световен мащаб

В един глобализиран и свързан свят марката FIFA може да разшири още повече своя обхват и да достигне до сърцето на социалните и бизнес общности. С цел да се насърчи този растеж, ще трябва да се въведат специални инициативи за увеличаване на взаимодействието и ангажираността и за укрепване на ролята на FIFA като референтна точка във футболната екосистема.

  • Откриване на нови области за растеж

Разпознаване на най-значимите тенденции във футбола и с цел възползване от възможностите, които те предлагат, са двете необходими стъпки за разработване на нови източници на приходи. В този контекст проучването на областите на растеж, включително нови платформи за дистрибуция и възможности за директна продажба.

  • Използване на дигиталните възможности

За да бъдем в крак с постоянното развитие на цифровия свят, ще трябва да се обърне специално внимание и да се положат специални усилия към области като персонализирането на футболното изживяване, подобряване на електронната търговия и модернизиране на взаимоотношенията с клиентите. В резултат на това FIFA ще получи по-добро разбиране на футболните фенове, което ще доведе до по-ефективна комуникация и по-силна връзка с тях.

Мнението на “Ритнитопъ”: Футболът не е просто най-популярният спорт. Футболът е т.нар. “trend setter”, тоест този спорт задава световните тенденции в спорта като цяло. Това е и причината FIFA да се стреми да се модернизира и развива като организация, за да може да инвестира още повече усилия в любимата игра на цял свят. Популяризирането на футбола изглежда изключително активо, но е важно този ръст да не намалява.

Очаквайте съвсем скоро материала ни относно приоритет номер три на FIFA!

Източници:
(2) FIFA Digital Assets Hub. https://digitalhub.fifa.com/m/a08ad6a73aa4d41b/original/z25oyskjgrxrudiu7iym-pdf.pdf

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *