Press "Enter" to skip to content

Повишаване на ефективността и ефикасността на организацията. Приоритет номер три на FIFA!

Задължение на FIFA е да служи на футболното движение и да отговаря на нуждите на неговите членове. Как всъщност се случва това?

За да направи това, тя трябва да възприеме ориентиран към услугите подход и непрекъснато да увеличава организационните си възможности, за да става все по-ефикасна и ефективна. Това ще се случи като се изпълнят следните точки:

  • Редовно консултиране с всички заинтересовани страни

Присъствието на футбола в световен мащаб има много форми: от програми за развитие и фестивали за деца до финала на най-гледаното спортно събитие в света. Усъвършенстването на играта означава да се вслушаме в гласовете от всяка една от тези области, поради което за FIFA е от ключово значение да насърчава продуктивния диалог и да засилва консултациите със заинтересованите страни по всички ключови въпроси – от развитието на състезанията през правилата на играта до регулирането на трансферната система.

  • Рационализиране и дигитализиране на вътрешните процеси

Въвеждането на модерни технологични решения ще ще повиши производствените възможности и ефективността на организацията, както и ще осигури по-високо ниво на обслужване за членовете на футболната общност. По-специално, административните процеси следва да бъдат рационализирани, за да се да се улесни съвместната работа.

  • Създаване на подходящи за целта организационни структури

За да отговори на нуждите на заинтересованите страни и да отрази работата, която администрацията извършва в множество области, FIFA ще трябва да оптимизира вътрешната си рамка и да въведе подходящи за целта структури в подкрепа на конкретни задачи, като например организирането на състезания, какъвто е случаят със структурата на съвместното предприятие, въведена за организирането на Световната купа на FIFA в Катар.

  • Привличане на най-добрите таланти и развиване на човешките ресурси

През годините работната сила на FIFA се разраства, a с нея и възможностите. За да запази позицията си на предпочитан международен работодател, FIFA ще продължи да насърчава културата си на приобщаване и равенство, ще продължи да разширява обучението и развитието на своите служители, като по този начин привлича най-добрите таланти и професионалисти от цял свят.

Мнението на “Ритнитопъ”: Силно се надяваме все повече българи да гледат към световните организации като FIFA, които освен, че са най-голямата световна неправителствена организация, са и пионерите на футболната сцена! Рядко се случва да имаме български футболен деятел, който да достигне до високите футболни етажи. Ако преди години това е било немислимо, то сега е напълно възможно.

Очаквайте съвсем скоро новата статия относно следващия приоритет на FIFA!

Източници:
(1) FIFA Digital Assets Hub. https://digitalhub.fifa.com/m/a08ad6a73aa4d41b/original/z25oyskjgrxrudiu7iym-pdf.pd

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *