Press "Enter" to skip to content

Глобализиране на нашите състезания. Петият приоритет на FIFA!

Футболът става все по-глобален. Нека проследим как FIFA възнамерява да реагира на тези събития!

В духа на глобализацията FIFA се стреми да гарантира, че нейните състезания са наистина глобални събития по отношение на интеграцията, местоположението, аудиторията и най-вече на въздействието. Отново в четири стъпки трябва да бъде постигната глобалната цел:

  • Приемане на глобални и приобщаващи форми

Състезанията на FIFA трябва да отразяват в най-голяма степен концепцията за приобщаване. За тази цел форматите на турнирите трябва да гарантират, че момчетата и момичетата, мъжете и жените – независимо дали играят за клубове или национални отбори – имат възможност по-редовно да се изправят срещу съперници от цял свят.

  • Създаване на повече възможности за членовете на FIFA за домакинства на турнири.

Домакинството на турнир, дори на младежки турнир, може да окаже огромно влияние върху развитието на футбола в дадена страна и FIFA трябва да предостави тази възможност на все повече асоциации членки, като постоянно подобрява процесите на кандидатстване и предоставя тясна подкрепа на заинтересованите членове.

  • Постигане на взаимодействие с глобалната аудитория

Във футболната среда цифровите технологии осигуряват по-бързо взаимодействие и по-силна ангажираност с по-широка аудитория. FIFA трябва да използва тези възможности, за да установи по-дълбока и още по-силна глобална връзка с футболната общност.

  • Създаване на глобално въздействие

Истински глобалните турнири оказват истинско глобално въздействие. FIFA трябва да работи, за да гарантира, че социалният, финансовият и екологичният напредък, генериран от даден турнир, има значение отвъд границите на страната домакин, достигайки до футболните общности по целия свят.

Мнението на “Ритнитопъ”: Независимо дали сте за или против глобализацията, това е тенденцията в световен мащаб и по всичко личи, че стопяването на границите е процес, който е необратим. Знаейки това, от FIFA правят всичко възможнос да достигнат до все повече хора из целия свят. Към момента определено успяват. Най-силното оръжие? Футболът!

Източници:
(1) FIFA Digital Assets Hub. https://digitalhub.fifa.com/m/a08ad6a73aa4d41b/original/z25oyskjgrxrudiu7iym-pdf.pdf

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *