Press "Enter" to skip to content

Отборите на Втора лига: „Монтана”

В днешната част на нашата рубрика ще обърнем внимание на единствения отбор във Втора лига от „дивия” северозапад – „Монтана”.

Основан е през 1921 г. под името „Левски”. Играе мачовете си на стадион “Огоста”, а основните клубни цветове са синьо и бяло. През над 100 годишната си история, „Монтана” се лута между първите две нива на родния ритнитопъ. Най-значимият успех е постигнат през сезон 2015/16 – финал за купата на България. Тогава отборът, воден от Емил Велев, губи с минималното 0:1 от ЦСКА. В 10-те си участия в Първа лига, най-високото класиране на “монтанчани” е 9 място през сезони 1995/96 и 2015/16.

Емблемата на отбора

През изминалия сезон във Втора лига „Монтана” имаше шанс до последно да се бори за промоция. За жалост непостоянство в играта, им отреди седмо място в крайното класиране. В предсезонната подготовка напуснаха няколко основни играчи в лицето на Александър Башлиев, Лиандро Мартис, Стоян Предев и Стефан Цонков. Те бяха заменени от Мартин Сандов, Тони Иванов, Михаил Минков, Даниел Пехливанов и Емануил Личев. Северозападният тим добави към състава си и няколко млади попълнения , от които ще се очаква да израстват покрай по-опитните . През лятото „Монтана” премери сили с пет отбора, като спечели два пъти, два пъти завърши наравно и загуби веднъж. В първите седем кръга тимът записа три победи, три равенства и една загуба. Това им отрежда седмо място във временното класиране и актив от 15 точки.

На снимката – Е.Личев, Т.Иванов и М.Сандов

В първите мачове на отбора от новия сезон формацията на отбора беше 3-4-3. След изминаването на няколко кръга можем да забележим, че Антони Здравков залага основно на 5-2-3. На вратата е Петър Петров. Петимата пред него са Иван-Йоаннис Атанатос, Иван Михов, Михаил Минков, Димитър Буров и Мартин Сандов. Халфовете пред тях са съответно Емануил Личев и Йордан Йорданов. Триото напред е съставено от Мехди Уамри, Румен Георгиев/Идрисс Фудил и Тони Иванов. Разбира се, поливалентността в отбора позволява и множество ротации в позициите на играчите, което прави монтанци непредвидим и опасен.

Мнението на „Ритнитопъ”: Определено пред тима му предстои труден сезон, който започна повече от добре. Доброто качество на играчите, комбинирано с мотивацията им да станат част от най-добрите в България ни подтиква само към едно – здрава битка и себераздаване, която да върне „Монтана” там където свикнахме да го наблюдаваме – в Първа лига.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *