Press "Enter" to skip to content

“Златната топка” в плажния футбол! Може ли българин да се окаже с нея в ръце?

Българският футболист по плажен футбол Филип Филипов е номиниран за най-добър играч за сезона!

Филип Филипов получи огромно признание от Международната федерация по Плажен футбол, като попадна сред номинираните за най-добър футболист в света за 2022 – еквивалент на “Златната топка” в големия футбол.

Нашият играч постигна големи успехи през годината и заслужено попадна сред най-добрите 100 играчи в света. Да припомним, че през тази година Филипов стана голмайстор на Шампионската лига, а също така стана шампион на България и Гърция. Играчът записа участия в италианската Серия А, както и в първенствата на Полша и Унгария.

Филип Филипов с националната фланелка!

За съжаление тази година националният отбор на България не записа участия на международната сцена, въпреки че в състава си има такива играчи от световна класа.

Прочетете какво е отношението на БФС към този алтернативен футболен формат!

Мнението на “Ритнитопъ”: Новината за номинацията на Филип Филипов е повече от невероятна! Тази номинация за пореден път потвърждава, че що се отнася до футболните формати, плажният футбол може да се похвали с най-много успехи в последните години.

Защо обаче при положение, че в последните месеци ставаме свидетели на страхотни успехи на националните и клубните ни отбори в алтернативните футболни формати, от БФС решават да вдигнат ръце от развитието на най-успешните футболни отбори в България.

Докога ще продължаваме да търпим некомпетентността на футболните ни деятели? Призоваваме за споделяне на този материал, за да се сетят в Бояна, че алтернативните футболни формати са изключително важни за развитието на футбола в България. Развитие, което липсва в последното десетилетие.

Нека обобщим. Имаме номиниран състезател за “Златната топка” по плажен футбол, а нямаме национален отбор…

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *