Press "Enter" to skip to content

Българските надежди зад граница: Кристофър Попов

Отново е време за нашата рубрика, в която ви представяме родните таланти зад граница. Днес ще ви представим Кристофър Попов.

Кой е Кристофър Попов? 

Кристофър Попов е роден на 26 октомври 2004 г. в Суонзи, Уелс. Има и българско гражданство.

Висок е 179 см. Той действа като нападател, впечатляващ e по лявото крило, както и в средата на терена.

Първите си стъпки прави в академията на „Суонзи“, а след това, когато е на 10-годишна възраст, преминава в отбора на „Кардиф“. През 2015 година излиза класация, която го обявява за един от 20-те таланта под 20 години за отбора на „Кардиф“.   

https://www.youtube.com/watch?v=1UaPajzImE8&ab_channel=Jobs4football

Пътят към Манчестър!

След престоя в „Кардиф“ се открива голямо предизвикателство пред Крис Попов, а именно „Манчестър Юнайтед“, когато е едва 11 годишен.

Попов разкрива, че преди да се присъедини към „червените дяволи“ е получил писмо, а ето и какво споделя:

„Преди да се преместя в Манчестър, получих писмо по пощата. То гласеше, че съм избран за регионалните отбори на Уелс година по-късно и беше трудно. Всички те бяха масивни в сравнение с мен, но работих възможно най-усърдно и имах много от подкрепата на моите родители и моите треньори. Оттогава обичам всяка минута и съм много горд да представлявам страната си.”

Крис с екипа на младежкия отбор на Уелс

Да играеш за „Манчестър Юнайтед“ на такава възраст естествено е мечта и опит за младия нападател, който е бил “звезда” в отбора в ранните си дни.

Прекарва 5 години в академията на „червените дяволи“. След това решава, че е време за ново предизвикателство пред него и кариерата му.

Вече не е дявол – той е лисица!

„Манчестър Юнайтед“ предлага на Попов по-добри условия да остане в клуба. 17-годишният играч избира “Лестър”. Сега носи екипа на “лисиците”, тъй като смята, че има по-голям шанс за пробив в мъжкия футбол.

Така на 01.07.2021 г. той подписва с “лисиците”.

Крис Попов при представянето си за “лисиците”

Младият талант отбеляза невероятните 16 гола в 22 изяви на ниво под 18 години изминалия сезон.

Този сезон има 4 мача, като още не се е разписал за “лисиците” в отборите до 18 и 23 години.

Крис Попов празнува след гол

Той отговаря на условията за отбора до 18 години на “Лестър” и през следващия сезон, въпреки че вече е пробил в отбора до 23 години и си спечели титулярно място.

На 22 февруари тази година подписва своя първи професионален договор с отбора на „Лестър“.

Интересно е да се отбележи, че след трансфера му при „лисиците” е един от лидерите на отбора до 18 години, като често е и с капитанската лента. Друг интересен факт е, че има договор с „Адидас“.

“РИТНИТОПЪ” НА ПО ПИВО S1E6 – ФУТБОЛНО СЪДИЙСТВО ! Гост: Радан Мирянов!

Мнението на “Ритнитопъ”: През последните дни се появи информация, в която се твърди, че младокът е попаднал в полезрението на Младен Кръстаич и може да бъде извикан да играе за националния ни отбор.

Би било страхотно, ако от БФС успеят да убедят това момче да играе за България. За възрастта си той впечатлява с физика и голови умения, които биха били от полза за националия отбор. Другото предимство, което има е, че е израснал в чужбина и методиката, която се спазва в обучението му е на много по-различно ниво от тази у нас.

В крайна сметка е време да погледнем за родните таланти, които са зад граница и играят в редица западноевропейски клубове, които биха били от полза на националния отбор.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *