Press "Enter" to skip to content

Стадионите на България: Стадион “Крумовград” в Крумовград

Стадион “Крумовград” се намира в едноименния град Крумовград. Капацитетът му е от 1 500 места. (1)

На стадионa домакинства отборът на “Крумовград”. Създаден под името “Левски” през 1925 година, той сменя името си през настоящата 2022 година само на “Крумовград”. Отборът от едноименния град не е играл в професионалните нива на българския футбол. Най-високото досега завоювано място е през миналия сезон 2021/22, а то е 1-во място в Трета лига. Това постижение им носи промоция за първия им сезон в професионалния ни футбол.

Играчи от отборa на “Крумовград”

Стадионът разполага с трибуна с частична козирка, която се ползва при домакинските мачове. Често я виждаме пълна!

Фенове по трибуните на стадион крумовград
Фенове по трибуните на стадион “Крумовград”

Освен покритата трибуна, срещу нея има още една, която е за гостуващите фенове. Съоръжението разполага с лекоатлетическа писта, игрище за баскетбол и още едно малко игрище за футбол с изкуствено покритие и 2 игрища за тенис на корт.(2)

Преди началото на текущия сезон от клуба изявиха своите притеснения по въпрос за лиценза на стадиона. Ето какво споделиха те:

Нищо от препоръките на БФС не е изпълнено, въпреки че от много време се знае, че за да може отборът да играе в Крумовград мачовете си от Втора лига, стадионът трябва да бъде лицензиран. Имитира се загриженост, но нищо не се случва(3)

Възможно беше да се преместят домакинските мачове в Кърджали, но това не се случи. В момента феновете могат да наблюдават любимия си отбор в родния им Крумовград.

Мнението на Ритнитопъ: В момента виждаме отборът да играе все по-добре и това дава резултат. Надяваме се да продължават напред, а заедно с това да изградят по-добро съоръжение за футбол и развитие на децата от школата.

Източници:

(1)ФК Крумовград – Уикипедия. (n.d.). Уикипедия. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%9A_%D0%9A%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4

(2)(n.d.). YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=hpOVUenSHnA

(3)Карачорова, М. (n.d.). ФК Крумовград се мести в Кърджали. Topsport.bg. https://topsport.bg/b-group/fk-krumovgrad-se-mesti-v-kardzhali.html

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *