Press "Enter" to skip to content

Пловдив ще успее! Стадионите на “Ботев” и “Локомотив” се превръщат в реалност!

Двата пловдивски гранда ще могат да се насладят на прекрасни съоражения съвсем скоро!

Доставя ни истинско удоволствие да публикуваме материали, които са съпътствани от положителни новини! Такъв е и днешният случай!

Пловдивските отбори “Ботев” и “Локомотив” са много близо до реализацията на проекти, които са направо невъзможни в България. След куп неясноти околко бъдещето на изпълнените със спомени “Колежда” и “Лаута”, най-после двете съоражения започват да добиват реални форми.

През 2017-та година започнаха бавно и постепенно ремонтните дейности в дома на “канарчетата”. През какво ли не преминаха феновете на “Ботев”, за да могат да погледнат проекта като реалност.

Снимка от края на 2016-та година

Проблеми имаше с архитекти, с Община Пловдив, със строителите, с ръководството…какво ли не се случи, но стъпка по стъпка “Ботев” ще успее да се завърне в дома си. Повече за събитията, през които всички “жълто-черни” преминаха, можете да проследите в следващите два материала:

Но тази приказка по всяка вероятност ще е с щастлив край! Към днешна дата основите на всички трибуни са вдигнати и на долната снимка можете да видите как всъщност изглежда стадионът в момента, към 15.10 в 15:30 часа.

Така изглежда Колежа днес! Точно в 15:30ч.

Днес стартира и друг, ключов, момент, който да накара всички фенове да се докоснат до дома си. Стартира затревяването на стадион “Христо Ботев” в Пловдив. Играчи и юноши на клуба също се включиха в дейностите по терена на “Колежа”. Първи, разбира се, бе капитанът Тодор Неделев, който даде тон на акцията.

И така. Жълто-черната приказка ще има щастлив край! Очаква се теренът да е в перфектно състояние в средата на март следващата година. Все още не е ясно дали тогава стадион “Христо Ботев” ще бъде готов за да посрещне двубои от Първа лига.

За разлика от “Ботев”, който играе своите домакински срещи на “Футболен комплекс Ботев 1912”, “Локомотив” (Пловдив) приема своите съперници в своя дом, който също се намира в ремонтен процес.

Събитията на стадион “Локомотив” също не се развиват с възможно най-бързия темп, но хубавите новини са налице! Очаква се след броени дни да бъде открита чисто новата трибуна “Бесика”. В нея традиционно се събират най-големите фенове на отбора!

Ето как изглеждаше “Бесика” през април тази година

Всички очакват трибуна “Бесика” да бъде открита по време на отложеното домакинство на ЦСКА София, което ще се изиграе в първия ден на ноември.

Как трябва да изглежда “Бесика” по проект.

Новата трибуна ще бъде първата стъпка към откриването на изцяло модернизирания стадион на “смърфовете”, за който се работи от години. Междувременно ремонтни дейности протичат и в огледалната трибуна, където се помещаваше секторът за гости. Все още не може да се говори за откриване, но се наблюдава сериозен напредък!

Така трябва да изглежда стадион “Локомотив”

За финал можем да цитираме и строителят на стадиона Живко Желев. Според него всичко върви по план и надеждите са до Нова година да бъде започната и третата трибуна!

Мнението на “Ритнитопъ”: Да. Отне изключително много време. И все още не е готово. Но за разлика от други проекти, които просто бяха под формата на скици, в случаите на пловдивските отбори ще видим реализирани проекти! Силно се надяваме примерът, който град Пловдив дава, да бъде взет предвид! Нямаме търпение да отразяваме представянето на “Ботев” и “Локомотив” от модерни съоражения!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *