Press "Enter" to skip to content

1Х2 – Прокобата на Световното първенство

В тази статия ще разгледаме някои от най- емблематичните прогнози, които бяха дадени на Световното първенство

Като всяко друго световно първенство, и това беше непредвидимо. Това накара доста хора и не само да дадат прогнозите за мачовете от Световното първенство в тази статия. Някои от тях бяха доста близо, а други… ще видите. Тези прогнози обединихме условно под името “прокобата”.

Проклятието на Дрейк

Предполагам всички сме запознати с Проклятието на Дрейк. Той стана пословично известен с това, че носи лош късмет на отборите, които подкрепя публично преди важни мачове. Последният такъв случай е от “Ел Класико”. В него “Барселона” излезе с лейбъла на изпълнителя и впоследствие загуби с 1:3. В дните преди финала обаче той даде прогноза Аржентина да победи. Така, с титлата на “гаучосите” това проклятие падна. Все пак трябва да отчетем, че титлата изобщо не дойде лесно, като “албиселесте” изпусна аванс от 2 гола и така мачът се реши с дузпи.

Проклятието на Теодор Георгиев

По време на Световното първенство, също популярност добиха прогнозите на Теодор Георгиев. Основателят на Ритнитопъ публикуваше преди всеки мач прогнозите си за краен победител, като те излязоха грешни в почти всички случаи. Почти- с изключение на един. Отново става въпрос за финала, където отново в профила си заяви следното:

“След няколко часа Лео Меси ще стане световен шампион по футбол.”

Само ще вметнем нещо: Прогнозите му започнаха с победа за Англия срещу Франция (срещата завърши 1:2 в полза на “петлите”); след това, че можем да се гордеем с Мароко, защото ще е първата африканска държава, достигнала финал. Последва и прогнозата за голово равенство между Хърватия и Мароко, а мачът завърши 2:1 за “шахматистите”.

Теодор Георгиев

Гущерът от пловдивския природонаучен музей

Тук вероятно първата ви мисъл е “Тези намериха с какво да предсказват.” и сигурно сте прави. През годините сме виждали какви ли не животни-оракули: кучета, котки, октоподи, пор и сега гущер. Но се оказа, че всъщност животинчето е много по- мъдро от редица футболни анализатори у нас. На Световното първенство то позна 4 от 4 мача, като най- прецизната му прогноза отново беше на финала. Преди да изяде единия червей, то се насочи към него, но не го погълна. Това се тълкува като неочаквано трудна победа. Предполагаме, че знаете какво стана на финала.

Гущерът – оракул

Мнението на Ритнитопъ: Световните първенства по принцип са непредвидими. Това доказва магията на футбола като игра. Показахме ви също и как може проклятие да бъде унищожено. А дали това, че всички показани прогнози за финала бяха верни, оставяме на вас. Едно обаче е сигурно: Тази магия продължава да ни радва вече десетилетия наред и със сигурност ще продължава.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *