Press "Enter" to skip to content

Георги Богданов, изпълнителен директор на Националната мрежа за децата: “Децата се облъчват постоянно и целенасочено”.

Изпълнителният директор на Националната мрежа за децата Георги Богданов сподели пред “Ритнитопъ”, че ако хазартният бизнес е чак толкова социално отговорен няма да спре да финансира клубовете.

През днешния ден българският футбол осъзна за пореден път, че е доста зависим от евентуалните промени, които могат да бъдат внесени в Закона за хазарта. Темата е изключително комплексна и затова екипът на “Ритнитопъ” започна да взима мнението на замесените страни.

В разговор с Георги Богданов стана ясно, че националната мрежа за децата няма да спре да изисква от хазартните компании да преустановят или намалят рекламата си. Според Богданов е недопустимо при такива огромни печалби за сектора телевизионното облъчване да продължава:

Георги Богданов

“Рекламата бе ужасна в цялото интернет пространство и телевизия, особено по време на световното първенство. Тази реклама става все по-агресивна и имаме сериозни проблеми като мрежа за децата, която обединява над 140 организации в цялата страна. Има все повече деца, на които помагаме, които вече са развили хазартна зависимост. Всички тези хора са загубили своите имоти, има бездомни деца. Няма как да останем без реакция…

Ние не искаме да забраним хазарта, тъй като до известна степен е полезен за икономиката. Погледнем ли обаче социалния аспект, проблемите са налице. Затова тази област трябва да бъде регулирана…Конкретните ни предложения включват забраняване на рекламата от хазартен тип между 7 сутринта и 10 вечерта. Така че това да бъде едно свободно време без реклами за залагания.”

– споделя Богданов пред “Ритнитопъ”.

“Трябва да има промяна. Това, на което се нагледахме по време на първенство…по 10-15 реклами по всяко време на денонощието. Това е абсолютно недопустимо. Недопустимо е и сайтовете да позиционират толкова хазартни реклами. Самият хазартен бизнес си призна в Народното събрание и СЕМ, че малко е прекалил…”

– допълва Богданов.

Цялата позиция на Националната мрежа за деца можете да прочетете тук:

През вчерашния ден някои от президентите на големите столични клубове обявиха, че ако т.нар. бетинг компании ги изоставят, клубовете им просто могат да преустановят дейност. Казусът с “Локомотив” (София) можете да разгледате тук:

Мнението на “Ритнитопъ”: Интересно е какви и дали ще има промени в Закона за хазарта. Предложената от хазартния бизнес саморегулация не може да функционира според Георги Богданов и неговите колеги. При невъзможност от саморегулация следва регулация, но държавна. Футболните клубове подкрепят бранша, тъй като изпитват финансова зависимост от рекламните приходи, които получават. Каква ще бъде развръзката? Предстои да разберем.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *