Press "Enter" to skip to content

Какъв “Левски” ще видим през втория полусезон?

В тази статия ще разгледаме какъв бе първият полусезон за “Левски” и как ще опитат да надградят “сините” през зимната пауза?

Въпреки разочароващата позиция, на която се намират момчетата на Станимир Стоилов във временното класиране феновете, както и хората в отбора, знаят, че тя не отговаря на показаното на терена.

“Сините” имат втората най-добра защита в елита и са допуснали едва 11 попадения във вратата си. Въпреки спекулациите, че някой между Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг ще бъде продаден до момента няма индикации, че това ще се случи след думите на старши треньора на лагера в Дубай. 

“Левски няма под никаква форма да си разпродава най-добрите играчи. Левски ще гради отбор и за тази, и за следващата година, който да бъде конкурентноспособен. Левски няма да продава казвам още един път. Сираков също е много изнервен от постоянните приказки за трансфери. Няма да продаваме играчи, ще градим отбор, който да бъде хегемон следващата година”

-Станимир Стоилов пред клубната телевизия
Тандемът Стоилов и Сираков

Освен че няма да има напускащи защитници, “Левски” привлече и бившия национал Кристиан Димитров, който оперира в центъра на защитата. 

Това дава заявка, че “сините” ще изглеждат още по-стабилни във фаза защита, където беше най-силната им страна през първия полусезон.

В средата на терена също има ново попълние, а именно Асен Чандъров, който пристигна в Дубай на пожар след напускането на лидера в съблекалнята – Георги Миланов, който си тръгна в посока “Ал-Дафра”.

“Сините” изпитваха най-големи затруднения във финалната фаза на атаката след контузията на Билал Бари и точно поради този факт бе привлечен новият централен нападател Рикардиньо. Още е рано да се дава оценка на този трансфер поради малкото изиграни минути от бразилеца. Двата гола в контролата срещу “Рига” със сигурност ще допринесат за самочувствието на младия нападател.

Кристиан Димитров наравно с бразилците в “Левски”

Средната възраст в отбора на “Левски” е 23 години и Станимир Стоилов очевидно не се плаши от това да налага млади момчета в първия отбор.

Вижда се израстване в доста от тях, а добър пример за това е Марин Петков, който вече има три гола в предсезонната подготовка.

За входящи трансфери е трудно да се спекулира поради финансовото положение в “Левски” и неяснотата около собствеността, но ако има футболист, който има шанс да облече синята фланелка в скоро време, то това е Станислав Иванов.

“По принцип наши юноши, които са били в нашия клуб, винаги са добре дошли. Ако имаме единомислие по финансовите параметри, всеки един наш юноша е добре дошъл” 

-Стоилов относно евентуално привличане на Станислав Иванов
Станислав Иванов в “Чикаго Файър”

Стаси има доста високи финансови претенции, което е насочило Стоилов и към чуждия пазар. Продажбата на Георги Миланов е освободила известна сума от фонд “заплати”, чрез която Станимир Стоилов иска да увеличи конкуренцията по фланговете.

В синия лагер със сигурност се мисли в дългосрочен план, но въпреки това очакванията и целите са през втория дял на сезона да видим “Левски” на по-висока позиция от сегашната и място, което гарантира участие в евротурнирите.

След отпадането за купата от “Лудогорец” всички сили са насочени към по-високо класиране.

Интервюто на Стоилов след загубата на “Левски” от “Ал Кувейт”

Мнението на Ритнитопъ: След първия полусезон позицията на която се намира “Левски” не отговаря на показаното на терена и очакванията са за по-добър пролетен дял. В лагера на “сините” се работи умно и за без пари успяха да се привлекат три нови попълнения за сметка на един напускащ. А колко още нови попълнение ще има тепърва ще разберем.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *