Press "Enter" to skip to content

Петър Величков с остър коментар по адрес на Емил Костадинов и БФС

Вижте какво имаше да каже Петър Величков за БФС и Емил Костадинов

„Докато вършим някаква работа, други се занимават със съдилища“, тази реплика на Емил Костадинов по адрес екипа на кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов накара „Тема Спорт“ да потърси адв. Петър Величков. Той е неотлъчно до Бербо от първия ден на битката срещу Боби Михайлов и сие.

„От изказването на Емил Костадинов не става ясно в качеството си на какъв обяснява че те работят, а, видите ли, „Екипът на Бербатов се занимава със съдебни дела“. Екипът на Димитър Бербатов преследва интересите на българския футбол, в частност – интересите на клубовете, членове на БФС. А иначе, ако Костадинов обяснява в качеството си на член на Изпълкома, че работи, нека аз да му кажа, от първо лице като член на този комитет – заседанията са 5-6 на година и всяко трае между 20 и 40 минути. Напрактика там никой нищо не работи в детайли. При цялото ми уважение към колегите, Изпълкомът се ползва като “гумен печат” за легитимирането на решения, отдавна взети еднолично от Борислав Михайлов. Да не говорим, че често определени решения и действия се одобряват постфактум.

Затова у мен все още буди учудване защо уважавани личности като Кирил Домусчиев, Атанас Фурнаджиев, Спас Русев са все още там и помагат на Михайлов да се кичи с техните имена и публичен имидж. Неведнъж ги призовавах да напуснат този цирк, както го направих аз. Те знаят, че говоря истината. Ако пък Емил Костадинов говори в качеството си на партньор на БФС по граждански договор, да каже и колко пари получава месечно и какво точно върши за тези обвити в мистика суми. Иначе остава онова, което битува в общественото пространство – работата му с родителите на проекто-националите от младежките отбори. Но да не влизам в тази тема на слухове, догадки, недоизказани истини или казани под сурдинка и със страх неща. Всяка крушка си има опашка. Неведнъж съм казвал, че като футболист Емил Костадинов беше страхотен. Лично на мен е създал сигурно най-големите футболни радости в живота. Трябва обаче всички да можем да се абстрахираме от личните емоции и да гледаме реално в настоящето. За работата на “Четвъртите в света“ като ръководители можем да съдим само по резултатите от работата им през тези повече от 15 години. Там обаче, най-меко казано, няма резултати. Има само финансови резултати, но не по сметките на БФС. Резултатите са в други нечии сметки. Иначе е хубаво, че Костадинов поне не се изказва по фалшивите фанфари, подети от някои, за “голямата победа в съда на БФС”. Каква победа? Още нищо не е гледано по същество за законността на конгреса, избрал Михайлов за президент. Всичко това тепърва предстои. И аз не бих взел отношение, въпреки, че за мен всичко е кристално ясно“, категоричен бе Величков.

Текстът е дело на Тема Спорт и е публикуван без редакторска намеса

източник: Петър Величков: Емил Костадинов какво точно върши в БФС? | Тема Спорт. (2023, January 20). Тема Спорт. https://temasport.com/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BB-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE/

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *