Press "Enter" to skip to content

Димитър Бербатов: “Конгресът е опорочен!”

Димитър Бербатов заяви, че миналият конгрес на Българския футболен съюз е бил опорочен. Какво следва в битката за БФС?

Димитър Бербатов беше гост на Светослав Иванов в предаването “120 минути” по BTV. Той коментира решението на Софийски апелативен съд, според което резултатите от извънредния конгрес, провел се на 12-ти октомври 2021 г., са редовни.

Бербатов остава оптимист за битката в БФС.

“Няма как да не съм оптимист. Това, което правя, ме кара да бъда оптимист. Това, което виждам, ме кара да бъда оптимист, имайки предвид, че цялата футболна общественост чака тази промяна толкова много години. И за това ние сме тук, аз съм тук и борбата продължава с пълна сила”.

Димитър Бербатов е готов да продължи битката за БФС.

Голмайстор №1 на България разказа повече за самия казус. 

“Има предистория за решението на Апелативния съд. Софийски градски съд вече се произнесе относно конгреса – той е невалиден и всички решения от него са невалидни. Конгресът е опорочен!

“В последствие Българският футболен съюз обжалва пред Апелативния съд.”

Решението на Апелативния съд е необяснимо и абсурдно.

“Няколко неща има в това решение. Апелативният съд не е гледал решението. Не е гледал делото по същество. Той просто се е произнесъл и е казал следното – Футболен клуб “Варвара” няма правен интерес да обжалва конгреса.”

“Те не взимат решение дали конгресът е опорочен или не. Никакво решение не взимат.”

Бившият нападател на “Манчестър Юнайтед” е на мнение, че ФК “Варвара” е изключен от БФС, защото е обжалвал резултатите от конгреса. Бербатов разкри, че около 90 клуба са изключени.

Гледайте всички предавания на “Ритнитопъ” в youtube канала ни!

“Футболен клуб “Варвара” има пълното право и правен интерес да обжалва, защото в момента на обжалването, той е член на българския футболен съюз. ФК Варвара е изключен 6 месеца след конгреса, защото е обжалвал резултатите”.

Относно предстоящото решение на ВКС:

“Аз не се и съмнявам, че Върховният касационен съд ще отсъди, както на първа инстанция, че конгресът е опорочен. Защо? Защото ако се допусне да остане решението на Апелативния съд, става следния правен казус, който е недопустим: в една спортна федерация има конгрес и когато член на тази спортна федерация види, че нещата не се случват както трябва, той обжалва”.

“Продължаваме с пълни сили напред, защото правдата е на наша страна”.

Според него начинът да се излезе от тази ситуация е чрез “честен обединителен конгрес”.

“Управлението в момента знае, че няма как да спечели и за това се бяга от такъв конгрес”.

Бербатов сподели, че няма проблем с това да се появи нов кандидат, стига той да има ясна визия за развитието на футбола в България и да няма връзки с настоящето ръководство на БФС.

“Всеки, който има ясна визия е добре дошъл. Аз не бягам от конкуренцията. Тя ме мотивира”.

Той е на мнение, че колкото по-бързо има решение от страна на Върховния касационен съд, толкова по-добре за футболната общественост.

Част от екипа на Димитър Бербатов.

“Това, което се случва не е приятно на никого, но няма как аз и екипът ми да седим отстрани и да не казваме нищо. Това ще направи от нас едно голямо НИЩО.

В края на разговора Бербатов сподели, че държавата трябва да е партньор на българския футболен съюз. Според него това няма как да се случи в момента.

“Ще се случи за вбъдеще, когато ние влезем в управлението на българския футбол, тъй като едно от най-първите неща, които ние трябва да направим е да потърсим държавата за помощ, за да сме партньори. Без държавата ще бъде много трудно”.

Мнението на Ритнитопъ: Борбата за Българския футболен съюз продължава с пълна сила. Цялата ситуация е абсурдна, защото някои клубове най-вероятно са били изключени, само защото са против настоящето ръководство на БФС. Преди няколко дни Емил Костадинов заяви: “Ние вършим някаква работа, а други се занимават със съдилища.” 

Къде са резултатите от тази работа? Решението на Върховния касационен съд ще бъде от изключително значение за българския футбол. Нима добре свършената работа е да паднем до нивото на Гибралтар? Нима е нормално Грузия да ни размазва на пух и прах?

Няма значение кой отбор подкрепяш. Ако не си за промяна в БФС, не си истинки футболен фен. Не е нужно точно Димитър Бербатов да застане начело на федерацията. Едно е сигурно – моментът за промяна отдавна настъпи.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *