Press "Enter" to skip to content

“Левски” няма да има нов собственик

Сделката между Левски и United Group пропадна. Това обяви Драган Шолак с позиция, която беше пусната до медиите.

Днес официално стана ясно, че няма да има сделка за “Левски”. От United Group не са намерили подходящ вариант за преструктуриране на дълговете на клуба и това се е оказала причината за пропадането на сделката.

Драган Шолак излезе с позиция, която може да прочетете без редакторска намеса:

“Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на Левски, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно.Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на Левски и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове в България. За съжаление не постихнахме успех.Бих искал да изразя специалната си благодарност към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес”

Това гласи позицията на Шолак.

От синия лагер не загубиха никакво време и също излязоха с позиция.

“Левскари,

„ПФК Левски“ направи всичко възможно за осъществяване на сделката по прехвърляне на собствеността на клуба. Клубът предостави цялата необходима информация и съдействие при преговорите с потенциалния инвеститор. Никой от ръководството на „ПФК Левски“ не е поставял никакви условия пред „Sport Republic“, освен гарантиране устойчивото развитие на клуба. Постигнато бе пълно съгласие с потенциалния инвеститор в тази насока. За съжаление някои задължения натрупани през последното десетилетие се оказаха непреодолима пречка за осъществяване на сделката.

„ПФК Левски“ “

Мнението на Ритнитопъ: Доста дълга тишина имаше и от двете страни, която може би е била знак, че сделката не върви към положителен край. Въпреки това новините в последните часове са звучен шамар за всеки един “син” привърженик.

Разберете малко повече за историята на “Левски” тук:

“Левски” през 80-те.
Скоро се завръщаме!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *