Press "Enter" to skip to content

България с втора поредна победа! Този път обърнахме Северна Македония!

Българският национален отбор за жени успя да се справи с отбора на Северна Македония с резултат 1:2. Мачът бе част от Turkish Women’s Cup, който се провежда в Турция!

Съседите ни от Северна Македония поведоха в резултата, но “лъвиците” не само изравниха, но и победиха след гол в 85-ата минута, след прекрасна комбинация от пряк свободен удар!

Тук можете да проследите целия мач срещу Северна Македония!

България вече има две победи в два поредни мача, след като сразихме Хонконг с 2:0!

Кадър от победата на България срещу Хонкогн

Веднага след края на мача, футболист номер 1 при жените Симона Петкова сподели пред “Ритнитопъ”, че е изключително щастлива от успеха на момичетата ни, въпреки че в момента не е с тях.

“Великолепен успех! Две поредни победи при жените е успех, който България не постига всеки ден! Трябва да се говори повече за женския национален отбор! Следя момичетата онлайн и ги подкрепям от Швейцария!”

– споделя Петкова от чужбина.

Преди няколко седмици Симона Петкова успя да отбележи своя първи хеттрик за годината за своя тим “Аарау”!

Симона Петкова бе обявена за футболист номер 1 при жените!

В същото време националите ни при жените дариха подписана топка за благотворителния търг на “Ритнитопъ”, който ще се проведе в понеделник!

Мнението на “Ритнитопъ”: Изминалите Олимпийски игри ни показаха, че българските жени могат да донесат изключително много поводи за гордост на България! Случая с женския национален отбор по футбол не е по-различен! Важно е да подкрепяме “лъвиците”, за да можем да се радваме на подобни успехи все по-често!

Силно се надяваме, че промените, които UEFA внесе в женския клубен футбол да спомогнат за благополучното развитие на спорта при жените у нас!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *