Press "Enter" to skip to content

Нов акционер в ЦСКА! Кой е той и какви са плановете му?

Днес стана ясно, че 40% от акциите на ЦСКА София ще станат собственост на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

ЦСКА София има нов акционер, след като 40% от акциите на клуба станаха собственост на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“, чиито председател е Данаил Христов Илиев, директор в “Уинбет” – основният спонсор на тима. С влизането му в управата на клуба, влиянието на букмейкърската компания се увеличава.

Днес беше обявен нов акционер.

Какви са основните цели?

Трите първоначални цели са построяването на нов стадион, развитието на детско-юношеската школа и първият отбор на ЦСКА.

Ето какво казаха от ръководството на фондация “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука”:

“Водени от убеждението, че спортът, изкуството и културата могат да бъдат двигатели и обединители на всяка една нация, особено във времена на криза, преди месец и половина, по предложение и идея на Данаил Илиев, заедно със съмишленици с успешен бизнес в България и чужбина, създадохме фондация “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука”.

Вярваме, че с общите усилия на хора, милеещи за развитието на многобройните талантливи българи в различни сфери, можем да допринесем за облагодетелстването на обществото ни като цяло. Фондацията има за цел да подпомага и финансира проекти в областта на българския спорт, култура, изкуство и наука.

В това число спортни клубове, културни, образователни и научни институции, както и отделни спортисти и представители в областта на културата и изкуството. Вярваме в необходимостта от компании, фирми, фондации и институции, които да подпомагат финансово спорта. Затова един от ключовите сектори, към който се фокусираме, е и българският футбол, като абсолютен феномен и притегателна сила за милиони. Подобен феномен са и няколко български клуба.

Най-успешният от тях в исторически план и причина за щастието на толкова много фенове през годините е ЦСКА. Нашето желание е да станем част от новата историята на “армейския” клуб. История, в която бъдещите поколения да изпитат от незабравимите емоции на своите предци.

Промяна в собствеността и при Локо Пловдив!

Развитието на клуба, особено през последните месеци, ни дава надежда, че заедно с настоящите собственици ще имаме възможност да постигаме още по-добри резултати и заедно да се борим за каузите на клуба, които са и сред настоящите приоритети на ръководството. Сред тях отличаваме:

– построяването на нов, модерен и функционален стадион;

– подобряване условията в детско-юношеската школа и създаването на още повече предпоставки за развитието на силни футболисти от “червената” академия;

– продължаване на възходящата линия на развитие на първия отбор

В наши дни футболът се развива с изключително бързи темпове и се превръща в специфичен икономически отрасъл. Развитието и комерсиализацията на спорта се подчиняват на икономически закони и бизнес решения, с които смятаме, че можем да сме полезни на ЦСКА. Затова с удоволствие обявяваме придобиването на 40% от акциите на клуба. От днес клубът се превръща в основния приоритет на фондация “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука”.

С уважение,                                                     

“Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука”.“

Проектът за нов стадион на ЦСКА София.

В оперативното ръководство на ЦСКА София ще влезе и нов изпълнителен директор – Стоян Орманджиев. Той е внук на легендарния бивш футболист и треньор на армейците Стоян Орманджиев и син на Стефан Орманджиев, който е бивш изпълнителен директор на отбора. Орманджиев ще работи в екип с Филип Филипов.

Новият изпълнителен директор Стоян Орманджиев

Мнението на “Ритнитопъ”: Дали новият акционер ще подобри още повече настроението и ситуацията в ЦСКА София? Ще помогне ли на отбора да спечели така жадуваната титла? Ще стане ли факт новият стадион и ще отговаря ли той на пълните изисквания на FIFA и UEFA? Предстои да разберем.

От клуба са категорични, че всичко това ще се случи. Дано в България има все повече модерни стадиони, за да можем в някой слънчев ден, разбира се с правилното управление на БФС, да приемем и ние някой финал от европейските клубни турнири.

Стилиян Петров се включи в търга на “Ритнитопъ” за пострадалите от земетресениятa в Турция и Сирия. Цялото участие можете да гледате на канала ни в YouTube.

Благотворителният търг ще бъде отворен за наддаване до 27.02 в 23:59 ч. Можете да се включите във Facebook страницата на “Ритнитопъ”!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *