Press "Enter" to skip to content

Стилиян Петров: Попето беше на косъм от трансфер във Висшата лига! Единствено той се доближи до Димитър Бербатов!

Бившият капитан на България Стилиян Петров разказа пред “Ритнитопъ”, че Попето е бил близо до трансфер на Острова!

Стилиян Петров откри най-големия благотворителен футболен търг, състоял се в България. Екскапитанът на България и Астън Вила разказа любопитни истории за останалите футболисти, които дариха артикули за търга. Една от тях бе за друг капитан на България – Ивелин Попов!

От своя страна Ивелин Попов дари цели 8 фланелки за търга! Сред тях могат да бъдат открити негови подписани фланелки от българския национален отбор, Левски, Сочи и Ростов! За артикулите на Попето можете да наддавате тук!

“Не се и съмнявам от Попето. Да ти кажа, когато бяхме в национала, той си прибираше по няколко фланелки след мач. Домакините доста го гонеха.

Един уникален футболист, прекарах доста години с него в националния отбор на България и успях да видя какъв талант е! Радвам се, че продължава да играе на такава възраст. Дори в момента играе за Левски, където ситуацията е много трудно. Но той показва, че каузата е важна и продължавайки да се бори, учи младите как трябва да се държат!”

– започна историята си Стан.
Освен в нациоанлния рамо до рамо, двамата са играли и един срещу друг!

“Аз си спомням, когато бях във Астън Вила, Мартин О‘ Нийл имаше интерес към двама футболисти на Литекс, това бяха Станислав Манолев и Ивелин Попов. За съжаление нито един от трансферите не се случи.

Първо, защото Манолев избра съвсем друга дестинация. А сумата, която искаха за Ивелин Попов беше доста голяма! С нетърпение очаквах да видя още един българин във Висшата лига, но за съжаление това не стана.”

– разказва Стан.
Дълги години Ивелин Попов бе капитан на националния ни отбор по футбол!

“Имам прекрасна връзка с Ивелин Попов, прекарахме прекрасни години в националния отбор като съотборници. Видях в него един футболист, който се доближи до Димитър Бербатов. И двамата играеха невероятно добре. И като нападатели, и като фалшиви деветки. Двамата имаха изцяло футболен интелект. Беше удоволствие за мен да ги гледам като съотборник, как играят и как се движат.

Успях да видя как [Ивелин Попов] израства като футболист, и в българското първенство, и в чужбина. Все още показва, че може, да дава пример! Аз знам какво е да ти отнемат футбола, така че нека [Ивелин Попов] се наслаждава.”

– завършва разказа за Попето.

Най-интересното от участието на Стилиян Петров гледай тук:

Благотворителният търг на “Ритнитопъ” ще е активен до 27.02. /понеделник/ в 23:59ч.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *