Press "Enter" to skip to content

Ивков: Знам кои са кукловодите. За жалост те са близо до висшето ръководство на Левски!

Ивков се обърна към “кукловодите” в Левски: “Господа, вие лесно ще загасите с вашите милиони моята светлина, внимавайте обаче вие да не останете в мрак”.

Изпълнителният директор на ПФК Левски Ивайло Ивков даде днес пресконференция пред медиите, в която сподели изключително важна информация около клуба!

Ивков засегна на няколко пъти темата с ръководството на Левски и актуалния начин на ръководене на клуба. Също така Ивков обясни, че оперативното ръководене на клуба вече не е в неговите ръце и в тези на Станимир Стоилов, като това се е променило след мача с ПАОК! Една от задачите, които двамата са изпълнявали са били трансферите в клуба.

“След много тежки преговори, голяма част, от които се проведоха на място (по време на зимната подготовка на клуба в Дубай), за да сме близо със старши треньора. Успяхме да получим реални оферти от големи клубове за двама наши футболисти. Проведохме разговори и онлайн срещи, както с Ню Йорк Сити, така и със Сочи. Така и с Брьондби…”

– започна темата Ивков.

“В крайна сметка успяхме да постигнем реални оферти, които стоят в моя компютър, подпечатани и подписани за над 6 милиона лева. Считах трансферите за абсолютно наложителни, те не се случиха поради забрана за тях в последния момент от висшето ръководство на клуба, или по-точно собственика на клуба, с когото вчера комуникирах и той няма нищо против да оповестя това нещо, за да престанат всякакви спекулации.”

– коментира трансферната политика на клуба.
Ивков заяви директно, че трансферите са били необходими.

Ивков допълни, че е имало и конкретна оферта за Анди Краев от унгарски клуб. За жалост обаче и този трансфер е пропаднал. Изпълнителният директор не скри, че висшето ръководство има съветници, които се намират извън клуба.

“Знам обаче кои са кукловодите. За съжаление те са от близки кръгове до висшето ръководство на вашия клуб, това е най-голямото съжаление. На тях ще им кажа: Господа, вие лесно ще загасите с вашите милиони моята светлина, и нечия чужда светлина, внимавайте обаче вие да не останете в мрак.”

– каза Ивков.
Най-интересното от пресконференцията на Ивков.

На въпрос от журналист дали смята да подаде оставката си, тъй като има различни виждания за развитието на клуба, Ивков отговори:

“Аз съм отговорен човек, аз съм единственият човек, който в момента подписва от името на клуба. Разбира се, че ще дам възможност на висшето ръководство на клуба да прецени с кого да ме смени и тогава ще се оттегля. Дори и да подам оставка, аз трябва да подписвам важни документи в следващите дни. Съгласен, несъгласен, това е положението.

Считам, че най-нормалното е собственикът да ме смени, ако различията се задълбочат. До мача с ПАОК нямаше никакво вмешателство в моята работа. Аз вярвам, че решенията за Левски трябва да се взимат в офиса на изпълнителния директор на клуба, който и да е той!”

– отговори Ивков.
Станимир Стоилов и Ивайло Ивков с купата на България!

За да внесе още повече яснота и конкретика в изказването си, Ивков обясни директно различията си с висшето ръководство на клуба:

“Сега ще ви кажа нещо, което може би ще ви изненада. Проблемът на Левски не е от финансово естество, големият проблем на Левски е от управленско естество. Казвам го и ви гледам в очите. Имаме различия с висшето ръководство на клуба, поне аз, за тактиката, стъпките и действията, които трябва да се предприемат. Това са принципни различия, някой от нас греши.

Трябва да сме честни и прозрачни всеки ден, не само по време на пресконференциите. Генерирахме 9 милиона, благодарение на най-големия ни капитал, великата синя общност!”

– допълва Ивков.

Все пак Ивков разсея съмненията, че конфликтът с висшето ръководство е непреодолим:

Битката е за оцеляването на любимия ни клуб. Аз вярвам, все още вярвам! Няма междуличностни конфликти! С кого да имам конфликт? С най-големия за всички времена след Гунди и най-големия голмайстор господин Сираков, които е президент и е светиня за Левски?

– обясни Ивков.
Ивков обясни, че междуличностни проблеми в Левски не съществуват.

Мнението на “Ритнитопъ”: Различията между изпълнителния директор Ивайло Ивков и ръководството на Левски не са за подценяване. Често различията, особено във футбола, са ценност, а не проблем. Нашето мнение е, че случаят е такъв. Всичко, което Ивков твърди и разказва е свързано с политика, която да генерира приходи вътре в самия клуб, чрез, както той го нарича, най-големия капитал – синята общност, както и трансфери.

От друга страна по високите етажи в клуба властва мнението, че моделът “бащица” би бил по-успешен в битката с лидерите в първенството. Това обаче не би развило по никакъв начин нито Левски, нито българския футбол. Идването на голяма компания може да покрие дълговете на отбора и да влезе свеж капитал в клуба, но няма никаква гаранция, че в бъдеще историята ще се повтори, което да доведе до нови дългове.

Липсва обща посока. Това е проблем, който трябва да бъде незабавно решен. В противен случай могат да бъдат взети решения, които да обезверят част от синята общност. Част от най-големия ресурс на клуба – неговите фенове!

Гледайте новия епизод на ОБЗОР НА КРЪГА!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *