Press "Enter" to skip to content

Как Левски ще покрие задълженията си към НАП?

Ивайло Ивков разкри какво се случва със задълженията на Левски към НАП на днешна пресконференция!

Темата за задълженията на Левски към НАП бе разискана днес на пресконференция, дадена от изпълнителния директор на клуба Ивайло Ивков!

“По отношение на НАП. Грубите цифри показват 11.5 милиона. Не са изобщо малко, и са трупани с годините от собственици, които се гордееха и станаха известни покрай Левски. Това е предмет на друга пресконференция, или пък на публикуване, защото обществеността иска да знае кога точно, в кои години, под кое ръководство, клубът колко е задлъжнял. Ще преценя дали това да се случи на следваща моя пресконференция или не.”

– започна темата Ивков.
Защо сделката със Sports Republic се е разпаднала?

“Наложи ми се да водя няколко пъти преговори с НАП, но тъй като те не бяха с камери, малко хора знаят, но ние успяхме да получим безословен лиценз, а не като минали години, когато Левски имаше условен лиценз и то не по пазарен начин.

След това преодоляхме мониторинга на УЕФА, следствие от нашето участие в европейските турнири. Успяхме да се договорим и за нов срок към мониторинга. След множество обяснения УЕФА се довери на нашата позиция и не последва наказателна процедура.”

– oбяснява Ивков.

През месец януари представител на Sports Republic е присъствал на среща, заедно с Ивков и е уверил НАП, че ще изплатят част или цялата главница от дълга, както и предоговаряне на настоящите лихви. Главницата е около 7 милиона от общите 11.5 милиона дълг.

“Изобщо не е късно да спасим клуба от безнадежното състояние, в което го поехме!”

– добавя Ивков.
Най-интересното от пресконференцията на Ивков.

На въпрос, зададен от БНТ, дали Левски дължи пари на други държавни институции, Ивков отговори, че няма такива институции освен НАП.

Мнението на “Ритнитопъ”: Ивков не сподели нищо различно за начините, по които Левски ще се разплаща към НАП, това обаче има своето обяснение. От една страна вчера, чрез страницата на Левски във Facebook Наско Сираков обяви новото споразумение с НАП, а от друга страна по време на пресконференцията Ивков няколко пъти подчерта, че оперативната власт в Левски вече не е изцяло в негови ръце, а той подписва документите, дори когато не е щастлив от информацията в тях.

Разбираме позицията на НАП, които все пак искат да съберат всички пари, а евентуален фалит на Левски няма да им донесе нито лев повече. Определено държавният интерес и този на всички данъкоплатци би бил плащане от Левски на стойност 11.5 милиона. Предстои да разберем дали това ще се случи и по какъв начин.

Гледайте новия епизод на ОБЗОР НА КРЪГА!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *