Press "Enter" to skip to content

Димитър Бербатов: Конгрес ще има тази година!

Димитър Бербатов разкри пред представители на медии в село Ноевци, че очаква промяната в българския футбол да настъпи през 2023 г.

Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Михаил Александров посетиха мач от Лига Перник между Черногорец (Ноевци) ФК Легия (Рударци). Тази лига е създадена от екипа, след като някои отбори бяха изключени от Българския футболен съюз. Какво сподели бившият нападател на Манчестър Юнайтед пред медиите.

Кадри: Р-Еволюцията е тук.

“Лига Перник, лига Монтана това са отборите, които несправедливо бяха изключени от Български футболен съюз, на които се опитаха да им вземат футбола. Само че футболът не можеш да го вземеш на хората. Те поискаха и имат желание да играят футбол и то най-чистият футбол, който съществува и потърсиха подкрепа в наше лице и ние чисто административно като формат, като знания, които имаме им помогнахме да си направят лигите и така нашият незнаещ и неопитен екип всъщност ръководи и създаде две лиги”.

– Бербатов на въпрос защо присъстват на срещата

Кога ще се завърнат тези отбори в системата на БФС?

Работим по този процес. Те бяха несправедливо изключени от Българския футболен съюз под формата на реваншизъм, което разбира се не беше правилно.

– разкрива Бербатов

Бербатов беше попитан и кои са най-важните ценности, които трябва да се настанят в българския футбол. 

На първо време честност, защото сме свидетели на голяма доза нечестност в управлението на българския футбол от толкова години насам и когато това вече се изкорени и се гледа в една обща цел, в която моралният компас е в правилната посока, тогава всичко лека полека се надгражда. Но за това трябва да имаш правилните ръководители, които в момента са неправилните”. 

– обяснява легендарният нападател
Кадри: Р-Еволюцията е тук.

Според него най-голямо внимание трябва да се обърне на детско-юношеския футбол. Той отличи, че най-важното за Лига Перник, е че организацията е на ниво.

“Първо и най-важно е че има стройна организация кое как трябва да се случва. Знае се кой за какво отговаря. Знае се кой какво ръководи, никой не се бърка в работата на другия. Има си една стройна структура.”

добави Бербатов

Според него 2023 г. ще донесе промяна в българския футбол.

“Очаквайте през 2023 г. нещата да си дойдат на мястото и промяната в българския футбол да се случи”.

разказва благоевградчанинът

Колко време ще е нужно, за да настъпи промяната?

“Това е много дълъг процес и няма да се случи веднага. Това ще бъде процес, който ще изисква усилията на много хора, на екип. Не зависи от един човек и проблемите, на които трябва да се обърне и наблегне внимание са много. Стратегията трябва да бъде дългосрочна, не краткосрочна”.

разказва Бербатов

Ще има ли Конгрес тази година?

“Конгрес винаги може да се случи, стига ръководните органи да се събудят един ден и да кажат ‘Да наистина прекалихме, време е да направим нещата както трябва’. Да направят един честен конгрес. Тогава всичко приключва. Но докато не се осъзнаят има дела, които се водят, има си определени процедури, които ние преследваме и работим по тях и рано или късно конгресът ще дойде. Тази година ще дойде.

разкрива легендата на българския футбол

В края на разговора той разкри какво мотивира екипът му да продължава борбата.

“Това е кауза. Това е футбол. Това правим цял живот. Това обичаме да правим. Оттук сме тръгнали и тук се връщаме. Децата искат да подражават на определени хора от нас. И затова аз съм го правил толкова време и знам как футболът може да обедини един народ и това са ценностите, към които трябва да гледаме”

завърши Бербатов

Мнението на “Ритнитопъ”: Ясно е че българският футбол се нуждае от промяна. Ясно е че това няма да стане по лесен начин. Ясно е, обаче, че Димитър Бербатов и екипът му няма да се откажат от това да видим промяна начело на БФС. Дали наистина ще станем свидетели на Конгрес тази година? Предстои да разберем!

Стилиян Петров се включи в благотворителния търг на “Ритнитопъ”. Можете и вие да го направите тук.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *