Press "Enter" to skip to content

Кой е Чебрайлс Макрецкис и защо е толкова обсъждана тема?

Днес ще ви запознаем с историята на Чебрайлс Макрецкис. Име, за което се заговори изключително много покрай кризата в “Пирин”.

Биография

Чебрайлс Макрецкис (още срещан като Чебраил Макрецкис) е роден на 10. май 2000 година, което означава, че в момента е на 22 години. Неговата кариера започва в германския гранд “Байер” (Леверкузен). Оттам преминава под наем в тима на “Бергиш Гладбах”, който се състезава в местните регионални дивизии. След това идва и първият му трансфер. Той отива в отбора на “Бонер”, който играе в същата дивизия, като “Бергиш Гладбах”. Следва трансфер във втория отбор на “Борусия” (Дортмунд), преди да пристигне във “Виктория” (Берлин). Там той прекарва няколко месеца, преди да бъде забелязан от родния “Пирин” (Благоевград). Има по 1 гол във втория отбор на “Борусия” (Дортмунд) и “Бонер”.

Чебрайлс Макрецкис с екипа на “Борусия” (Дортмунд)

Представяне по родните терени

Той прави впечатление на “Пирин” (Благоевград) с добра игра и бива привлечен заедно с Ради Цонев. Доста бързо успява да си извоюва титулярно място. Следват 14 мача, в които определено се откроява със скорост и техника. Именно с доброто си представяне бива забелязан от големите отбори. Правим една бърза препратка: горе-долу същата ситуация се случва с Мохамед Брахими. Тогава той идва от “Нефтохимик”, а визитката му отново не може да се определи като много внушителна. Противно на очакванията обаче той прави изключителен престой в “Пирин”, като най-забележителният момент за него са двата гола, които вкарва при гостуването на “Лудогорец”, спечелено с 5:3.

В случая на Макрецкис обаче има някои доста съществени разлики: Той идва в добър момент за отбора и напуска след идването на финансовата криза. Това със сигурност не се харесва на феновете, а още по-зле биват приетите и твърденията, че отива отбора на “Левски”, който е недолюбван от феновете на “орлетата”.

Снимка от представянето му като футболист на “Пирин”

Спекулациите

След оттеглянето на Пол Белогур от “Пирин” финансовата криза е неизбежна. Оттам тръгват и твърдения, че най- различни футболисти тръгват в най-различни посоки. Тези спекулации не подминаха и Макрецкис. Първо се появи новината, че “Ботев” (Пловдив) ще се възползва от кризата в “Пирин” и ще привлече халфа, после излезе информация, че самият футболист е отказал трансфера, за да остане в “Пирин”. Последва нов обрат със слуха, че ще подпише с “Левски”. Според някои той е сигурно ново попълнение на “сините”, а според други такъв трансфер няма да се случи. В крайна сметка Станимир Стоилов излезе с изявление, че надеждите там са свързани с евентуална сделка през лятото.

Макрецкис срещу “Левски”

Защо толкова се разшумя около този трансфер?

Това е въпрос, който може би си задавате. Причината тази новина да се разчуе толкова се крие в обстоятелствата, които бяха известни преди нея, за които вече ви разказахме: феновете на “орлетата” повярваха, че Макрецкис остава в отбора, заради лоялност, но действителността се оказа доста по-различна. Истината в момента е, че поради факта, че той не е получил заплата са за 2 месеца, латвиецът все още няма разтрогне договора си с “Пирин”. Затова са и надеждите на “сините” трансферът да се осъществи лятото.

Мнението на Ритнитопъ: Този трансфер със сигурност ще е обект на доста дискусии през идните седмици. Те освен морални, ще са и чисто футболни: въпреки добрите качества, които показа в “Пирин”, дали Чебрайлс Макрецкис ще се окаже достатъчно добро попълнение за “Левски” при евентуален трансфер? Със сигурност едно е ясно: ако въобще се стигне до такъв трансфер, времето ще покаже какво ще последва.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *