Press "Enter" to skip to content

Тодор Неделев: Не исках да напускам Ботев

Неделев говори пред феновете на “Ботев” след трансфера си в “Лудогорец” и сподели през сълзи, че не е бил продаден по свое желание.

Тодор Неделев се срещна с “бултрасите” на базата в кв. “Коматево” и бе категоричен, че не е искал да напуска родния си клуб.

“Не исках да си тръгвам. Продадоха ме за обидно малко пари. Говорих със Зингаревич- той ми предложи 3 варианта- да остана до лятото, да говорим за нов договор или да отида в Лудогорец. 5 пъти го попитах – искате ли ме в Ботев? Катеогричен отговор не получих. Виждате какво става в клуба. Колко играчи си тръгнаха”

– споделя Неделев през сълзи

Мениджърът му Иван Чворович сподели, че преговорите около трансфера са били водени от Азрудин Валентич.

“Аз се обадих на Валентич и го попитах дали е съгласен Неделев да бъде продаден в Лудогорец и той ми каза – да. Самият Валентич говори с Неделев едва след като вече беше приел офертата”

-казва Чворович

След тези думи феновете обърнаха гнева си към Герман Чистяков, който призна, че Неделев наистина е бил продаден за 150 000 евро.

Въпреки цялата ситуация запалянковците на “Ботев” изпратиха Тошко с аплодисменти и скандираха името му.

От клуба извадиха фланелката с номер 8 в негова чест и излязоха с прессъобщение:

“Тодор Неделев е абсолютна легенда на Ботев, чийто принос към нашия отбор не може да се оцени с думи. Ние се отнасяме с голямо уважение към Тошко и в ситуация, когато той получи предложение да премине в клуб, който играе в европейските турнири, не можахме да му откажем и решихме да се съобразим с него.Разбираме, че Неделев заслужава да играе на най-високо ниво и не можем да го задържим в ситуация, в която получи толкова добра оферта.От сърце желаем на Тошко здраве, късмет и успехи в новия отбор.Фланелката с номер 8 ще бъде извадена от употреба и ще те чака, Тоше!Вратите на Ботев остават винаги отворени за теб, Тошко!”

– гласи прессъобщението на “Ботев”

Мнението на “Ритнитопъ”: В “Ботев” ситуацията се задълбочава, а отборът, освен че губи най-добрия си играч, губи и част от идентичността си. Тошко Неделев е символ и легенда на “канарчетата” и неговата липса ще се усети.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *