Press "Enter" to skip to content

Шест клуба от родното първенство дължат 14,5 милиона лева към НАП!

БНТ съобщи, че шест са отборите, които имат задължения към НАП, а тяхната обща стойност е 14,5 милиона лева!

Както се разбра и в края на миналата седмица, най-голям дял има Левски – 11,5 милиона лева, като 7 милиона са главница, а останалите – натрупани лихви. Останалите три милиона са разпределени между ЦСКА София, Локомотив Пловдив, Ботев Враца, Арда и Пирин!

Левски е в разговори за разсрочването на задълженията си. От НАП уточниха, че до новите разговори с Левски се е стигнало заради неизпълнени условия по старото споразумение, което е от 2009 година

Огромната сума е формирана от ненаправени плащания като данък добавена стойност, данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане, данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, задължителни осигурителни вноски и предоставени за принудително събиране в НАП вземания на Столична община за местни данъци и такси, съобщи „БНТ“.

В петък на своята пресконференция изпълнителният директор на „сините“ Ивайло Ивков заяви, че сметките на клуба са запорирани, но той е уверен, че Левски няма да има проблем с получаването на лиценз.

Изпълнителният директор на ЦСКА София Филип Филипов коментира пред „БНТ“, че клубът няма задължения към НАП:

“В момента ЦСКА няма абсолютно никакви задължения към НАП, но все пак задълженията са изискуеми ежемесечно, защото това е ежемесечен процес и ЦСКА в един момент си плаща задълженията и никога не е имал проблеми с НАП”.

– обяснява Филипов.

Изпълнителният директор на Пирин Велислав Елезов разкри, че клубът дължи 200 хиляди лева към НАП:

“Размерът на задълженията, които имаме към НАП в момента е 200 хиляди лева, но се очаква до края на следващата седмица над 70-80% да бъде изчистени“.

– уточнява Елезов

От Ботев Враца са разкрили, че задълженията на клуба ще бъдат погасени до края на календарната година, както и че имат сключен договор с НАП и план за погасяването на сумата.

Гледайте довечера новия епизод на ОБЗОР НА КРЪГА, в който ще коментираме и финансовата ситуация на клубовете в родното първенство!

Мнението на “Ритнитопъ”: За един бизнес е напълно нормално да има задължения. Футболните клубове също така са дружества. Проблемите обаче идват, когато задълженията се натрупват постепенно и постоянно, какъвто е случаят с Левски. Разбира се, че би било по-добре, ако тези 14.5 милиона бяха вече в касата на НАП, но това не е реалността.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *