Press "Enter" to skip to content

БФС обяви! Двубоят между ЦСКА 1948 и ЦСКА София остава в Бистрица към момента!

Българският футболен съюз излезе с позиция за мача между ЦСКА 1948 и ЦСКА София. Срещата остава в Бистрица!

Стадионът в Бистрица.

Днес официално стана ясно, че двубоят между два от лидерите в класирането – ЦСКА София и ЦСКА 1948 – ще се играе на стадиона в Бистрица.

Публикуваме позицията на БФС без редакторска намеса:”Във връзка с разразилата се публична дискусия по повод мястото на провеждане на срещата от 23 кръг на ППЛ между ФК ЦСКА 1948 и ПФК ЦСКА-София ЕАД, насрочена за 12 март 2023 г., неделя, 16:45 ч., Българският футболен съюз заявява следното:

– Стадион „Витоша“ в Бистрица е официално лицензиран като основен стадион на ФК ЦСКА 1948 за сезон 2022/23, и е изпълнил всички критерии, установени в Наредбата за национално клубно лицензиране, издание 2020 г.

Единствените варианти даден клуб да домакинства на друг стадион в конкретен двубой е след негово изрично съгласие/желание, каквото в случая не е официално депозирано, или ако мачът бъде обявен за рисков от експертната междуведомствена комисия, което също не е факт.

– БФС винаги е подкрепял принципите на равнопоставеност между всички клубове във футболната система. Фактът, че първият мач между двата съперника през настоящия сезон бе проведен на стадион „Българска армия“ предполага, че ответният двубой би следвало да се играе на стадион „Витоша“, който прие редица клубове с голяма фенска маса през последната година.

– Според установените правила на ФИФА за разпределение на местата на трибуните, отборът гост получава не по-малко от 5 процента от капацитета на стадиона. Според нормативните актове на БФС този процент е двойно по-голям, т.е. – 10 % от билетите за даден мач по правило се полагат на гостуващия клуб, като домакинът-организатор на срещата може да увеличи тази квота по свое усмотрение.

– От позицията си на административен орган на българския футбол БФС взема отношение по всички спорни казуси и инициира среща между представителите на двата клуба, на която евентуално да се постигне консенсус по отношение двубоя в неделя, но поканата не бе уважена от една от двете страни.

Българският футболен съюз отново призовава клубовете и техните представители към диалогичност, коректно отношение и уважение към съперниците на терена и извън него.”

Припомняме и позицията на Трибуна Сектор Г, след като стана ясно, че за гостуващата агитка са отпуснати само 300 билета:

“Ще използваме нашата трибуна, за да се обърнем към отговорните органи и институции относно предстоящата среща на любимия ни отбор в неделя. Ще бъдем максимално кратки.

Към момента на червената общност са отпуснати 300 билета, които са крайно недостатъчни, а мачът по програма трябва да се играе в Бистрица. Апелираме това решение да бъде преосмислено, а срещата да бъде преместена на ст. “Васил Левски”. В противен случай не можем да носим отговорност за действията на тълпите от хора, които ще останат извън рамките на стадиона без възможност да подкрепят любимия си отбор.

Силно се надяваме разумът да надделее.

Само ЦСКА!”

Мнението на Ритнитопъ: “Единствените варианти даден клуб да домакинства на друг стадион в конкретен двубой е след негово изрично съгласие/желание, каквото в случая не е официално депозирано, или ако мачът бъде обявен за рисков от експертната междуведомствена комисия, което също не е факт.”

След случилото се в последните години в червената общност, този двубой със сигурност попада под втората категория – рисков. С това решение на БФС съществува риск от напрежение и ексцесии по трибуните. Все пак се изчаква и становището на полицията преди да бъде взето крайното решение.

Какво се случва със стадион “Българска армия” разберет тук:

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *