Press "Enter" to skip to content

Колко мача пропусна Неймар заради “проклятието” на рождения ден на сестра си Рафаела и контузен ли е отново?

Бразилският футболист Неймар отново няма да е на разположение на ПСЖ за мачовоте от Шампионска лига, а само след няколко дни сестра му Рафаела има рожден ден!

Дойде ли 11-ти март, Неймар е контузен. Това се превърна в ежегодна практика. Някои смятат, че причината е рожденият ден на сестрата на бразилеца Рафаела, която е родена именно на тази дата! Дали е случайност или не, можем само да гадаем. Това, което можем да направим е да разгледаме футболните срещи, които играчът на ПСЖ е пропуснал в този период за последните 10 години.

Неймар дори има татуйровка на сестра си Рафаела.

В рамките на 10 години, в периода 2013 – 2023 година, включвайки и настоящия сезон, Неймар ще пропусне 9 от 10 мача заради рождения ден на сестра си. Нека проследим срещите, в които бразилецът така и не може да участва.

2013/14 – Неймар е неизползвана резерва за Барселона на 16 март по време на престоя си в Испания.
2014/15 – Получава жълт картон и е отстранен от игра на 8 март.
2015/16 – Отстранен от игра, като се завръща на 12 март.
2016/17 – Не е на разположение за мача на 12 март поради мускулна травма.
2017/18 – Неймар пропуска остатъка от сезона, след като получава фрактура на метатарзалната кост.
2018/19 – Бразилската звезда отново е отстранен от игра заради същия проблем като предходната година, но този път само през февруари и март.
2019/20 – Изненадващо играе и отбелязва гол на 11 март при победата с 2:0 над Дортмунд в двубой от Шампионската лига.
2020/21 – Пропуска двубоя от Лига 1 на 13 март, тъй като е получил мускулна травма в предходния мач.
2022/23 г. – Ще пропусне мача срещу Байерн на 8 март и срещу Брест на 12 март, след като нарани връзките на глезена си при неприятна схватка след победата на ПСЖ над Лил с 4:3, което го извади от игра до края на сезона.

Неймар бе изнесен на носилка в мача срещу Лил.

Колко сериозна е настоящата контузия на Неймар?

Твърди се, че Неймар няма да може да завърши остатъка от сезона и по всяка вероятност ще трябва да се подложи на операция на глезена. Бразилецът бе облян в сълзи при излизането му от терена на носилка в мача срещу Лил. Вчера нападателят публикува снимка в социалните мрежи, в която показва силния си дух, пишейки че “ще се върне по-силен отвсякога”!

Мнението на “Ритнитопъ”: Всички сме чели приказката за лъжливото овчарче. Дали Неймар може да спадне в тази категория е въпрос, чийто отговор трудно ще открием. Можем единствено да гадаем дали бразилецът наистиа има проклятие, което виси над него в този период от годината. Факт е обаче, че той пропуска 9 от 10 възможни мача около датата 11-ти март, което говори малко или много за казуса. Какво да мислите, решавате вие.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *