Press "Enter" to skip to content

Христо Стоичков остава акционер в ЦСКА!

ЦСКА София отговори на спекулациите, че Христо Стоичков вече не е акционер в клуба.

ЦСКА София отговори на спекулациите, че Христо Стоичков вече не е акционер в клуба. Ето какво гласи позицията на клуба:

“Информация за акциите на Христо Стоичков

Във връзка със спекулативните новини в спортните издания бихме искали да внесем яснота: Христо Стоичков остава акционер в клуба с дял от 20%. Както изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов ясно обясни по време на последната ни пресконференция – в момента тече преструктуриране на клуба, а собствеността ще бъде разделена по следния начин: 40% – 40% – 20%. Заради въпросното преструктуриране, окончателните промени ще излязат в търговския регистър на по-късен етап. Никога на дневен ред не е било премахването на най-голямата легенда на ЦСКА в лицето на Христо Стоичков от акционерите на клуба.

А във връзка с всички „бомбастични“ заглавия, бихме искали да припомним част от публикацията ни от 07.02.23 г.:

Бихме искали да ви призовем да не вярвате сляпо на всяка информация, която се появи в публичното пространство, а да разчитате на официалните канали на клуба. Ръководството предприема всички възможни мерки, за да осъществи най-важните за ЦСКА цели. Призоваваме и журналистите за повече отговорност при боравенето с информация и цитирането на източници. Вярваме, че уважението към собствената ви професия и самите вас го изисква.”

Христо Стоичков остава в ЦСКА София.

Припомняме, че през февруари Юлиян Инджов се оттегли от ЦСКА. Бизнесменът сподели пред “bTV защо се е оттеглил от управлението на „червените“:

“Взехме това решение по взаимно съгласие. Понякога нямаме обща визия за развитието на клуба. Това е свързано и със строежа на стадион “Българска aрмия”.

Юлиян Инджов

А по повод раздялата между двете страни, Инджов коментира така:

“Разделям се с най-приятелски чувства с клуба. Той се развива прилично, не бих казал, че е така, както им се иска на феновете, но заради участието на семейство Ганчеви е в битката за първото място в първенството. Не, не сме имали никакви търкания със семейство Ганчеви. И от наша, и от тяхна страна, нямаме нито лоши чувства, нито лоши мисли. Напротив, помагаме си и в бъдеще”

добави Инджов
Разберет повече за Юлиян Инджов тук

На 22-и февраури стана ясно, че ЦСКА София има нов акционер, след като 40% от акциите на клуба станаха собственост на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“, чиито председател е Данаил Христов Илиев, директор в “Уинбет” – основният спонсор на тима.

Разберете повече за новия акционер в ЦСКА София.

В оперативното ръководство на ЦСКА София влезе и нов изпълнителен директор – Стоян Орманджиев, който ще работи в екип с Филип Филипов.

Мнението на Ритнитопъ: Христо Стоичков остава акционер в клуба, което е отлична новина за феновете, които със сигурност нямаше да приемат положително раздялата с великия играч. През следващите седмици ще има повече ясното около собствеността в ЦСКА София.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *