Press "Enter" to skip to content

ЦСКА 1948 – ЦСКА София остава в Бистрица, Сектор Г бойкотира!

Двубоят между ЦСКА 1948 и ЦСКА София официално ще се проведе в Бистрица, а Сектор Г бойкотира това решение.

Официално: мачът между ЦСКА 1948 и ЦСКА София остава в Бистрица, а Сектор Г бойкотира. От сайта на ЦСКА 1948 написаха следното:

“Отборът на ЦСКА ще домакинства на стадион “Витоша” в Бистрица в двубоя от XXIII кръг на efbet Лига. Това беше потвърдено след среща между ръководството на отбора, представители на СДВР и гостуващия отбор ЦСКА-София. Полицията поема опазването на обществения ред в района по време на мача в неделя, 12 март.

„Благодарим на представителите на полицията, които подходиха професионално и с разбиране към организацията на срещата и ще се погрижат тя да мине без нарушаване на обществения ред. Както при всеки мач, ръководството на ЦСКА гарантира, че организацията на стадиона ще е перфектна и на европейско ниво”, заяви изпълнителният директор на ЦСКА Добрин Гьонов.  

По време на срещата между трите страни беше определен и начинът, по който ще се разпространяват билетите за привържениците на отбора гост. Пропуските за гостуващия отбор ще бъдат предадени на ЦСКА-София. 

Важно уточнение е, че в деня на мача билети на стадиона или друго място няма да се продават.”

– от сайта на ЦСКА 1948
Стадионът в Бистрица

Организираните привърженици на ЦСКА София излязоха със следната позиция във фейсбук страницата си “Трибуна Сектор Г”:

“Армейци,

Доказвано е многократно през годините, че живеем в страната на абсурдите. Докато за едни са отпускани 300 билета на цена от 15 лв., на други се дават 200 на цена от 30 лв. Разбираме принципа на пазарната икономика, но не приемаме това да се случва на наш гръб. Още повече от доказани плагиати и сенчести фигури като собственика на (кен)еФБЕТ.

Неколкократно помолихме отговорните институции мачът да бъде преместен за всеобщо удобство на ст. “Васил Левски”. Глас в пустиня. Когато думите не могат да влияят е време за действия.

Очевидно е, че разумът не надделява, затова бихме искали да ви информираме, че взехме решение в неделя да не влизаме на стадиона, а да стоим отвън, където със сигурност няма да бъдем 200. Щом не ни позволяват да влезем всички, няма да влезе никой.

Борбата е безмилостна и жестока за любимия отбор и нас, така че място за отстъпление няма. Всички на мача! САМО ЦСКА!”

– позицията на Сектор Г
Уникалният гол на Брадли де Нойер, с който ЦСКА София спечели последния мач между двата тима, вижте тук!

Малко след това и ЦСКА София публикува подробности на своята фейсбук страница. Те гласят следното:

“Информация относно гостуването ни в неделя

БФС не промени решението си мачът ни на 12.03. да се проведе в Бистрица. Изразяваме недоумението си от тази твърда позиция, предвид следните фактори:

1. Официалното становище на СДВР и ГДНП е, че двубоят е рисков с опасност от ексцесии. В официално писмо, входирано във футболната централа, полицията дава мнение срещата да не се провежда в Бистрица от опасения, че не могат да се гарантират редът и сигурността на посетителите и жителите на района.

2. Кметът на Бистрица – г-н Самуил Попов, с официално писмо, входирано до БФС, също изразява своите притеснения и счита провеждането на мача за „изключително рисковано за обществения ред и сигурност“, а стадиона определя като неподходящ.

Бихме искали да информираме и за следното:

1. Представител на БФС на вчерашната официална среща между ЦСКА, клуба домакин и полицията не присъства, което намираме за крайно безотговорно.

2. Единственият аргумент, който получихме в защита на съвместното решение на футболната централа и клуба домакин, беше „запазване на спортния феърплей“. Като примери бяха изтъкнати проведените срещи с „Левски“ и „Лудогорец“ в Бистрица. Тези сравнения намираме за нелепо оправдание. Нашите многохилядни фенове приемат лично съществуването на клуб, създаден с цел да пречи, провокира и краде историята на ЦСКА, затова и отношението към тима от Бистрица се изразява много по-бурно и страстно. Това от своя страна покачва риска по време на мачове между двата отбора. И докато на ст. „Българска армия“ условията позволяват провеждането на мача поради големината, обезопасеността и най-вече липсата на гостуваща агитка, то на малкия стадион в Бистрица всички предпоставки за ексцесии са налице.

3. Клубът от Бистрица предоставя 250 билета за феновете на ЦСКА на цена от 30 лв. Пропуски за останалата част на стадиона няма да бъдат пускани в свободна продажба, а ще се купуват срещу предоставяне на лична карта от офисите на клуба. Определяме това решение като иноваторско, предвид това, че едва ли има друг клуб в света, който да не продава билети на фенове, които не познава лично. Но това пък е единственото, което можем да си обясним в цялата тази нелогична ситуация.

За финал – ЦСКА Е САМО ЕДИН!”

– позицията на ЦСКА София

Мнението на “Ритнитопъ”: Решението на БФС срещата да се проведе на съоръжението в Бистрица е нелогично и застращаващо здравето на всички жители и посетители в района. Все пак футболът е за феновете и мачовете трябва да се играят на стадиони с достатъчен капацитет, за да се побират желаещите зрители. Съоръженията в Бистрица и Коматево определено не са такива и най-малкото, което може да се направи, е да се построят още трибуни. Силно се надяваме да не се стигне до ексцесии и да няма пострадали след двубоя в неделя!

Източници:
(1) ЦСКА домакинства в Бистрица в неделя. (n.d.). ЦСКА 1948 | Честният път към върха | cska1948.bg‎. https://bg.cska1948.bg/news/category-1/article-2433
(2) Трибуна Сектор Г. (n.d.). Facebook – log in or sign up. https://www.facebook.com/SectorGStand
(3) Facebook. (n.d.). Facebook. https://www.facebook.com/cskasofiaofficial/posts/pfbid02fBnUHWkgfw6J4dPBNECHQiZKY2rEANPsjyjG1wdcARhRsB3eX12Qnu72PaRovSJ8l
Снимки:
(1) https://fcvitosha.bg/wp-content/uploads/2016/05/bistritsa-5.jpg

Трябва ли двубоят да се играе в Бистрица прочетете тук!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *