Press "Enter" to skip to content

Бензема само затвърди слуховете за скандал с Дешан!

Нападателят на Реал Мадрид – Карим Бензема на практика потвърди слуховете за скандал със селекционера на Франция Дидие Дешан!

Преди Световното първенство да започне, Карин Бензема получи контузия. Очакваше се, че той ще пропусне целия турнир. Той успя да се възстанови и въпреки че имаше възможност да се завърне в Катар, Дидие Дешан предпочете да не се възползва от услугите му. Малко след Мондиал Бензема обяви оттеглянето си от националия тим, а Дешан ще остане начело на “петлите” поне до 2026 г.

Стори на Бензема

Бензема използва профилите си в социалните мрежи, за да отговори на селекционера на Франция. Повод за това станаха двете интервюта на Дидие Дешан в петък вечер.

Наставникът бе помолен от “Le Paris” и “Le Figaro” за първи интервюта след загубения финал от Аржентина. В тях френският специалист не пропусна да повдигне темата за отсъствието на Бензема във финалния двубой на Световното първенство.


“Карим е наранен, защото това световно означаваше много за него. Загубих много важен играч,” каза Дешан “Но диагнозата на нашия лекар съвпадна с тази на екипа в Реал (Мадрид). В най-добрия случай завръщането му нямаше как да се случи преди 10 декември.

– заяви Дешан

Дешан сподели, че двамата са останали насаме за около 20 минути.

“Карим, не бързай. Помисли какво решение ще вземете с екипа си. Когато се събудих, научих, че си е тръгнал. Това бе негово решение, той няма да каже друго, разбирам и го уважавам.”

– разкри наставникът

Френският национален селекционер стигна и по-далеч. Той заяви, че е говорил с Бензема, както докато се е възстановявал от контузията си, така и след Световното. И дори са обсъждали евентуално участие на нападателя на квалификациите за Европейското първенство през март. Но футболистът на Реал (Мадрид) обявил оттеглянето си от националния отбор на Франция.

Карим Бензема от своя страна сподели в социалните мрежи част от изказването на Дешан и публикува красноречиво: “Но каква дързост”, придружено с емотикон на клоун.

Мнението на “Ритнитопъ”: Считаме за очевидно, че двамата са в сериозен конфликт. И бе ясно, че един от тях ще се оттегли от френския национален отбор. Проблемите между тях започнаха, още когато Бензема бе отстранен за няколко години от отбора на Франция.
Как мислите? Имаха ли по-големи шансове на финала “петлите”, ако можеха да разчитат на Бензема?

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *