Press "Enter" to skip to content

Илиан Илиев отговори на Лудогорец: “Няма как да се извиня за нещо, в което съм абсолютно убеден, че съм прав”

След като Лудогорец атакува Илиан Илиев с декларация, отговорът на специалиста не закъсня. Той е убеден, че съдията на мача Георги Гинчев е повлиял на крайния резултат.

Отзвукът след мача Лудогорец – Черно море продължава. Вчера Илиан Илиев заяви, че “второто полувреме е олицетворение на българския футбол последните години”.

Прочетете думите на Илиан Илиев от вчера тук

Днес Лудогорец обявиха Илиев за “лидер на мрънкачите в българския футбол” и го призоваха да се извини за думите си.

“Ще се извини ли Илиан Илиев за думите си

Днес чудото се случи. Коментаторът в студиото на Диема спорт Данчо Господинов позвъни на ръководството на ПФК „Лудогорец“, за да се извини за некоректния си коментар по повод втория жълт картон на Васил Панайотов от ПФК „Черно море“. На всички е ясно, че това разпали ентусиазма на противниковата пропаганда. Подобно действие на коментатора ние можем да определим само като доблестно, защото е модерно да се плюе по Лудогорец, дори и да се търси под вола теле. А да си признаеш грешката се иска доблест и смелост.”

Обаждането на Данчо Господинов обаче ни накара да си зададем въпроса: А дали треньорът на „Черно море“ Илиан Илиев ще се извини за думите си, които за пореден път сипе по „Лудогорец“. Ясно е, че Илиев е лидер на мрънкачите в българския футбол, но очаквахме да надскочи ръста си и преди да плюе, първо да погледне статистиката от мача. Ние знаем, че той е част от старата коалиция антиЛудогорец и не напада така яростно наши опоненти, дори и когато е явно ощетен.

Няма проблем. Нека треньорът на „моряците“ си живее в белите облаци и в зоната на комфорт. Пожелаваме му най-искрено някога да води отбор с шампионски амбиции.”

Отговорът от страна на специалиста не закъсня.

Илиан Илиев

Ето какво заяви той:


„Изненадан съм от това, което прочетох, тъй като вместо в Лудогорец да се радват на трите точки и да търсят проблемите в себе си за моментното си състояние, те ги търсят там, където не съществуват”.

– казва Илиев за клубния сайт

“Няма как да се извиня за нещо, в което съм абсолютно убеден, че съм прав. Днес, след като отново изгледах мача и най-вече второто полувреме, съм на 100 процента убеден, че съдията повлия на резултата и ние ще подадем жалба срещу него. Приготвяме видео със спорните моменти и ще ги изпратим до съдийската комисия. Малко примери, имаше фаул срещу Виктор Попов, а той показа жълт картон на нашия играч, след избиване на топката от Мазир Сула, той показа несъществуващ картон и на Сула, а при втория жълт картон на Васко Панайотов говорих с доста съдии, и според тях това не е директна атака към вратата и няма основания да се вдигне жълт картон на Панайотов, който за него беше втори. Второто полувреме не ни беше позволено да играем, но всичко ще го има в жалбата. Ние ще настояваме със сигурност пред БФС и Съдийската комисия такива съдии да няма в професионалния ни футбол и изобщо в българския футбол, защото накърняват имиджа на БФС и Съдийската комисия”.

– продължи наставникът

“Не знам защо коментаторът по телевизията Данчо Господинов се е обадил да се извини на Лудогорец, след като преди това абсолютно правилно е коментирал, че след дузпата не трябва да се показва картон на Панайотов. Но може някой да го е посъветвал да се извини”.

– добави Илиев

“Тези хора, които са писали декларацията, за мое най голямо удивление, ме вкарват в някакви анти Лудогорец коалиции. И от това разбирам, че те не знаят какво означава чест, достойнство и чиста съвест. Аз, където и да съм бил треньор, съм защитавал честта на отбора си и съм влизал във война с всеки, който се е опитал да тръгне срещу интересите на отбора ми. Бил съм не лош футболист, играл съм на Световно първенство за България, и всичко съм постигнал с труд, хъс и спортна злоба и нищо не съм получил даром. Това, което искам да предам и на моите играчи. И заспивам всяка вечер с чиста съвест, защото никога не съм предал хората, които са ми гласували доверието си”.

– казва специалистът


“Да, сигурно никога в живота си може да не водя отбор, който има шампионски амбиции (от Левски си тръгнах, когато бях на 2 точки от Лудогорец), но в една треньорска кариера не всички могат да водят такива отбори.”

– добави той

“За мен е чест, че в отборите, в които съм бил, Черно море, Берое, Локомотив Пловдив и Верея, съм дал път на много млади български таланти и отборите ми винаги са играли футбол и не са прекланяли глава пред никой.”

– казва наставникът

“Със сигурност няма да падам на нивото на написалите декларацията, в това да определям, кой е нисък, висок, рус, мургав. Това показва нивото на тези хора за съжаление.
Благодаря Ви за вниманието.“

– завършва Илиев

Мнението на “Ритнитопъ”: Изглежда този мач ще бъде един от най-обсъжданите до края на сезона. И няма как да е по друг начин след думите на Илиан Илиев.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *