Press "Enter" to skip to content

Кой е Ивайло Марков?

Покрай списъка с избраниците на Младен Кръстаич за предстоящите евроквалификации се заговори за името на Ивайло Марков. В днешната статия ще ви запознаем по-отблизо с него.

Наближава поредният квалификационен цикъл, а ние отново сме изпълнени с надежда, че този път ще счупим каръка и ще успеем да се класираме на голям футболен форум за първи път, откакто Боби Михайлов стана президент на БФС. А името на Ивайло Марков беше поводът за обичайните дискусии. За България е бил викан само в гарнитурата до 17 години.

Биография

Ивайло Бориславов Марков е роден на 5 юни 1997 г., понастоящем е на 25 години. Започва футболния си път от “Славия”, след което преминава в “Сливнишки герой”. През 2018 г. продължава кариерата си в “Локомотив” (Пловдив), където записва 9 мача. Оттам той е пратен под наем в “Царско село” (София). Изиграва 19 мача, като отново така и не съумява да се разпише. Все пак трябва да отбележим, че той е централен защитник и това е нормално.

Ивайло Марков с екипа на “Царско село”

След края на наема и завръщането си при “пловдивските железничари”, той преминава в “Дунав” (Русе), този път със свободен трансфер. В крайдунавския град следва престой, продължил общо по-малко от 6 месеца, преди да замине към Варна и да се присъедини към състава на “Черно море”.

Оттам е пратен под наем отново в “Царско село”, като този път “царете” го купуват. След това идва и приключението му в чужбина – започва от израелския “Апоел” (Хадера) и продължава в полския “Подбескидже” (Белско-Бяла), където играе и до днес.

Настояща форма

В последните си 10 мача има общо 176 игрови минути, които са записани в 3 мача. В пет от срещите Марков дори не е бил в групата.

Ивайло Марков с екипа на “Апоел” (Хадера)

Мнението на “Ритнитопъ”: Показахме ви може би най- дискутирания футболист, повикан от Младен Кръстаич. Селекционерът сам по себе си успя само за няколко мача да постигне неща, които доста селекционери не успяха за доста години. Марков има достатъчно време да докаже себе си. Пожелаваме му успех!

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *