Press "Enter" to skip to content

Димитър Бербатов: “Няма влязло в сила съдебно решение легитимиращо Борислав Михайлов като законно избран президент на БФС”

Димитър Бербатов обвини някои медии в “неверни внушения”.

Чрез видео във фейсбук Димитър Бербатов коментира решението на Софийски градски съд да не гледа по същество едно от делата срещу решенията на Конгреса на 12-ти октомври. Той обвини някои медии в “неверни внушения”. Какво още сподели великият нападател?

“За съжаление вчерашното решение на Софийски градски съд да не гледа по същество едно от делата заведени срещу решенията на Конгреса избрал Борислав Михайлов за президент на Българския футболен съюз даде възможност за неверни внушения отстрана на някои медии. Медии, които са били вероятно подведени или в материалите си не успяха да изяснят фактическата ситуация”.

– започна Бербатов

“Най-отговорно заявявам, че използването на вратички в закона за отказ да се гледат по същество делата заведени срещу избора на Борислав Михайлов за президент на БФС са само мярка, отлагаща във времето развръзката и разглеждането на пороците на този Конгрес по същество”. “Аргументите, с което става това са изцяло в разрез с практиката на Върховния касационен съд, където рано или късно явно ще трябва да се стигне”.

– продължи той

“Най-отговорно заявявам също – няма влязло в сила съдебно решение легитимиращо Борислав Михайлов като законно избран президент на Българския футболен съюз по силата на решенията на Конгреса от 12-ти октомври 2021 г. Тепърва предстои разглеждането по същество на този опорочен конгрес. Всичко останало са само спекулации с фактическата ситуация, което само по себе си не помага, а напротив – вреди на българския футбол.”

– каза легендата на българския футбол

“За пореден път ви казвам – ние няма от какво да се срамуваме, тъй като се борим за доброто на българския футбол и няма да се откажем, ще стигнем до края.”

– завърши Бербатов
Прочетете какво сподели Бербатов пред студенти в Софийския университет.

Представяме ви какво споделиха във фейсбук от екипа на Бербатов в страницата “Р-Еволюцията е тук”:

“Изумени сме от лекотата, с която се вземат решения на по-ниските инстанции в съдебната система в България, а именно – не се съобразяват с практиката на Върховния касационен съд. Ето една от причините да имаме бавно правораздаване в България и едва ли не почти всички дела да достигат до последната инстанция.

На практика СГС не разгледа делото за опорочения и манипулиран конгрес на БФС от 12 октомври 2021 г. по същество, а се опитва да прекрати делото на формални основания, които не почиват на закона, Устава на БФС и практиката на Върховния касационен съд.

Опитва се да прекрати делото, защото завелите го клубове “нямали правен интерес”, тъй като към настоящия момент не са членове на сдружението. Да напомним, че те са редовни членове към датата на завеждане на делото, а впоследствие са изключени от БФС.

Като пример за абсурдността на последното взето решение публикуваме съвсем скорошно определение на Върховния касационен съд (от септември 2022 г.) по абсолютно идентичен казус, свързан с друга спортна федерация.

“С оглед тълкуването и приложението на чл. 25, ал. 2. 4 от ЗЮЛНЦ в трайната практиката на ВКС, когато с последващо решение на орган на сдружението с нестопанска цел, бъдат изключени ищците като членове на сдружението, този факт не влияе на процесуалната им легитимация, въпреки че е факт, настъпил в хода на процеса. Членовете на сдружението защитават правата си, които са валидно възникнали към момента на вземането на процесното решение, отпадането на членството им в последващ момент, не може да прекрати тези права, които защитават. От членството им към момента на взимане на решенията на Общото събрание произтича и активната им легитимация, която се поддържа именно от възникналите субективни права. В този смисъл доводите на касатора са неоснователни”, пише в определението на Върховния касационен съд по абсолютно идентичен случай от преди шест месеца.”

Мнението на Ритнитопъ: Борбата за БФС няма да приключи скоро. Странно е обяснението от страна на Софийски градски съд, че двата клуба (ФК Венци и ФК Русокастро) нямат “правен интерес” да заведат това дело. Те са членове на БФС по време на прословутия Конгрес и за това имат правото да заведат това дело. Те за изключени след това. За съжаление отново ставаме свидетели на абсурд след абсурд.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *