Press "Enter" to skip to content

Просто един (не) обикновен ден в една областна група (част 2)

Днес отново се насочваме към окръжните групи, където вече се убедихме, че футболът е много по-интересен, отколкото в елитните нива.

Както в предишния материал на тази тема, отново ще се съсредоточим върху един конкретен мач от областна група. Този път тя е Западна подгрупа – Русе.

Участниците

Ролите са горе-долу същите. От една страна имаме един от лидерите в класирането там – “Дунав” (Батин). Шампион в последните две години като не е бил извън топ три в последните седем сезона. В момента отново се намира на първото място в групата си с 30 точки от 12 мача, което означава 9 победи и три равенства.

От другата страна имаме “Левски” (Караманово). Тим, играещ дебютния си сезон в мъжкия футбол, сформиран от ученици от свищовските училища. Към момента се намира на последното място в групата си с нула точки и голова разлика 2:149. Да, няма грешка. Отборът е допуснал 149 гола в 12 мача. Част от тези мачове са загуби с 28:1 от “Бенковски” (Бяла), с 10:1 от “Янтра” (Долна Студена), с 11:0 от “Янтра” (Ценово), както и две поредни поражения с по 15:0, съответно от “Ботев” 2010 (Копривец) и “Младост” 2010 (Екзарх Йосиф).

Левски Караманово
Емблемата на “Левски” (Караманово)

Развръзката

Мачът между двата отбора се проведе на 27.03., като завърши при резултат 20:0. Отново няма грешка. За 90 минути са били нанизани 20 гола в едната врата, което прави приблизително по един гол на всеки пет минути. Само на полувремето резултатът е бил 13:0. Острието на отбора Любомир Петков е вкарал 10 гола. Освен всичко друго от “Левски” (Караманово) са излезли с 10 човека на терена поради контузии.

Все пак трябва да кажем, че се очакват големи промени в отбора от Караманово, като ще влязат много по-опитни играчи и отчайващите резултати ще спрат.

Кадър от въпросния мач

Други подобни примери

Отново е време да разгледаме и подобни примери от други части на страната. За първия се прехвърляме към “А” Областна група Варна. Там наскоро се състоя мач между “Черноморец” 2003 (Бяла) и “Устрем” (Караманите). Домакините от този мач се намират на шеста позиция в групата, докато “Устрем” са предпоследни с две точки. Толкова има и последният “Вихър” (Вълчи дол). Резултатът от сблъсъка между “Черноморец”” и “Устрем” беше 10:0.

Друг пример за подобен резултат срещаме в Областна група – Кюстендил. По- рано през сезона се срещнаха “Ботев” 2009 (Джерман) и “Ива” (Боровец). В момента двата отбора заемат съответно предпоследно и последно място в класирането в групата си, като тимът от Боровец има голова разлика 12:89. Там крайният резултат беше 14:4 в полза на отбора от Джерман.

Ботев Джерман
Емблемата на “Ботев” (Джерман)

Последният пример за подобен случай, който ще ви покажем, е от “А” ОГ Стара Загора. Там имаме сходен случай, но от по-скоро. Срещат се “Локомотив” (Стара Загора) и “Верея” 2 (Стара Загора). Мачът се оказва изключително резултатен, като крайният резултат е 11:4 в полза на “железничарите”. Ситуацията с класирането тук е същата, като с предходната група: победителят от този мач в момента заема първото място, а загубилият – последно. Интересен факт е, че първият отбор на “Верея” в момента заема последното място в Югоизточната Трета лига с нула точки от 25 мача.

Мнението на Ритнитопъ: Отново ви показахме една малка част от резултатите, на които станахме свидетели от началото на настоящия сезон в областните групи. Те отново ни карат да си зададем един въпрос. Дали си заслужават такива резултати, особено в мачове срещу отбори с млади и неопитни играчи? А от другата страна имаме тим с опитни футболисти врели и кипели в дивизии от този тип.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *