Press "Enter" to skip to content

Отговаря ли стадион “Васил Левски” на изискванията на УЕФА за провеждане на футболни срещи?

Ето какво казаха от Национална спортна база (НСБ) ЕАД по темата.

През вчерашния ден Йордан Лечков заяви, че националите ни ще продължат да домакинстват в Разград, а причина за това е, че стадион “Васил Левски” не отговаря на изискванията на УЕФА.

Националният стадион се стопанисва от НСБ, а колегите от Sportal.bg ги потърсиха за коментар по случая.

Ето го и отговорът на Национална спортна база (НСБ) ЕАД по темата:

“Във връзка със запитване на Вашия информационен сайт – „Спортал“, Ви уверяваме, че Национална спортна база (НСБ) ЕАД полага всички необходими усилия, съобразно финансовите си възможности, за да поддържа Националния стадион „Васил Левски“ в състояние за провеждане на футболни срещи съгласно изискванията на УЕФА. За провеждането на международни спортни мероприятия Националният стадион подлежи на лицензиране всяка година като разрешението за това се издава от Софийската областна управа. Действащото разрешение за използването на Националния стадион за провеждането на международни спортни мероприятия за период от една година е издадено на 2 август 2022 г. от областния управител на София. Съгласно тази заповед, на практика, стадионът е лицензиран за провеждането на международни футболни срещи до 1 август 2023 г. Що се отнася до състоянието на осветлението на Националния стадион, то последният сертификационен акт е издаден на 17 януари 2023 г. Съгласно този документ – „Протокол за контрол на изкуствена осветеност“, Националният стадион „Васил Левски“ покрива изискванията и нормите на УЕФА за съответстващата му категория стадиони. Фирмата, извършила сертификацията на осветлението на спортното съоръжение, е с действаща акредитация за извършването на тази дейност в Изпълнителна агенция “Българска служба за акредитация”. Ръководството на НСБ ЕАД, както и ръководството на Националния стадион, нямат директна комуникация с УЕФА относно изискванията на европейската футболна централа. Тази институционална комуникация е в компетенциите на Българския футболен съюз, на когото НСБ ЕАД предоставя текущите сертификационни документи на стадиона, както и попълнени въпросници за актуалното състояние на съоръженията. В НСБ ЕАД не е постъпвала официална информация, че Националният стадион „Васил Левски“ не отговаря на изискванията на УЕФА за провеждане на футболни срещи.”

С уважение:
НСБ ЕАД

Мнението на Ритнитиопъ: Ако националният стадион в действителност има лиценз, защо националите играят в Разград? Скоро “Колежа” ще бъде готов – дали тогава мачовете ще се играят там? Предстои да разберем.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *